Klimatforkare ljuger – igen


Av Petterson

På inget område har forskningen undergrävt sin egen ställning så fundamentalt som inom klimatområdet. Gång på gång avslöjas professorer gå politiska ärenden istället för att hålla sig till fakta.

Den senaste veckan har nya katastroflarm om fortsatt uppvärmning av klimat förmedlas i medierna.   I The Telegraph har James Delingpole granskat ”nyheten”, som kommer från professor Richard Muller vid Berkeley University i Kalifornien.

The Telegraph skriver, Lying, cheating climate scientists caught lying, cheating again:

Nu verkar det värre än jag trodde. Så här sa Muller till BBC Radio: ”I våra data, som endast kommer från marken, ser vi inga tecken på att den globala uppvärmningen har avtagit.”

Detta är inte sant, fakta är att en framstående professor på ett av världens främsta universitet, Berkeley Universitet, aslöjats som lögnare. Professor Muller har gått till pressen med några extravaganta påståenden utan att ha en gnutta bevis för att stödja dem.

Från professorns eget universitet kommer nedanstående kurva framtagen av Global Warming Policy Foundation med data från Berkeley Earth Surface Temperatures (BEST) (den nedre)

Trenden under de senaste 10 åren, från 2001 till 2010 är helt horisontell och – i strid med Mullers påstående – och visar inga tecken på uppvärmning överhuvudtaget.

Artikeln visar också hur Muller döljer dessa fakta genom att göra en graf från 1800-talet med genomsnittstemperaturen för 10 årsintervall där de senaste tio åren delas på två perioder.

Förr var det bara politiker som använde statistik enligt devisen: ”Det finns tre slags lögner: lögn, förbannad lögn och statistik”. Men nu har så kallade vetenskapsmän börjat manipulera data på ett sätt som fullständigt undergräver deras förtroende.

Förstår inte universiteten att de förstör forskningen och vetenskapens ställning genom att agera politiska propagandister?

– Pettersson anser att vetenskapsmän ska ta fram fakta och journalister förmedla dem. Vetenskapsmän och journalister ska inte förvanska dessa fakta så de passar politikerna.

DagensPS   The Telegraph  Daily Mail


One response to “Klimatforkare ljuger – igen

 • Joachim

  Är det något jag missar?
  10 år är alldeles för kort mätperiod för forskning om temperaturförändringar.

  Vad en eventuell förhöjning av temperaturen sedan beror på är en helt annan sak. Att enkom skylla på den industriella utvecklingen köper jag inte helt enkelt för att den var obefintlig runt 1000-talet när Grönland var just såpass grön så att det gick att odla på dess åkrar.

  Kan det helt enkelt vara så att höjningar och sänkningar av temperaturen kommer och går oberoende av vad människorna gör..

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: