Rasism på plan


Av Stefan K

Under gårdagens engelska ligamatch mellan Liverpool och Manchester United utsattes Uniteds fransman Patrice Evra för rasistiska glåpord av en motståndare.

Det var Liverpools uruguayanske spelare Luis Suaréz som uttalade rasistiska ord till fransmannen Evra under pågående match. Vad som sades förtäljer inte historien, men vi som såg matchen märkte reaktionen från Evra efter en närkamp.

Jag som håller på United gillar inte att någon jäklas med mina spelare. Jag konstaterar samtidigt att det råder andra regler i sportens värld. Utanför arenorna kan inte minoriteter begå rasistiska brott, åtminstone inte här i Sverige, så hade de bägge spelat i Allsvenska lag hade man viftat bort detta…eller?

Förresten, vad kallas det när minoriteter uppträder rasistiskt? Någon som vet?

Källa: SvD


Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: