Likt ett barn …


Kunde inte låta bli att kommentera Salah Aljamls inlägg på ledarsidan i SN den 14/10. Underlaget är skickat till SN. Vi får se om och när det kommer in.
– – – – – – – – – – – – – –
Likt ett barn som lärt sig en psalmvers utantill upprepar Salah Aljamal i en insändare till Sörmlands Nyheter den 14/10 budskapet om SD som ett rasistiskt parti.
Insändaren blev flitigt kommenterad på SN:s websida, men ett par intressanta detaljer blev inte kommenterade.
I inledningen refererar SA ett par modeller för integration. I slutet av insändaren påstår han att SD inte accepterar någon av dem. Jag skulle vilja påstå att den första modellen är precis vad SD förespråkar, nämligen att ”ta seden dit man kommer”.
Att SA gör detta påstående är väl inte särskilt förvånande eftersom han senare i sitt inlägg påstår att den nuvarande invandringspolitiken inte lett till några problem. Det påståendet tillsammans med det förra gör att man undrar om människor som SA, i likhet med en del andra politiker, är utrustade med ett särskilt filter mot verkligheten.
Kan det verkligen vara så att det inte finns några problem i Brandkärr, Seved, Tensta-Rinkeby mfl platser. Det finns ingen gängbrottlighet, inga bilbränder, ingen stenkastning mot brandkår och ambulanser. Kan det verkligen vara så att allt bara är ett illvilligt påfund av SD som media underblåser. Allt för att hänga ut socialdemokraternas politik.. Jag tror inte det, med det gör uppenbarligen SA.
I inledningen på sin insändare drar SA slutsatsen att integrationen inte får vara för hård, för det kan leda till problem. En häpnadsväckande slutsats. Min fråga blir då, varför får den inte det och hur ”lös” ska den vara ? Om man spetsar till tolkningen av SA slutsats, så är det att vissa grupper ska integreras så lite som möjligt, för att inte skapa problem. Det är väl ungefär där vi är idag, där olika grupper etablerat sig i olika enklaver på olika platser. Och hur bra har det fungerat. Inte alls skulle jag vilja påstå.
Och vad skulle nästa steg bli ? Ska man ha en separat lagstiftning i dessa enklaver ? En egen politisk ledning mm ??

Om SA:s slutsats inte är rasism, så vet jag inte vad som är det.

Stefan Hallberg


Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: