Demonstration för Eritrea


Av Pettersson

Flera hundra svensk-eritreaner demonstrerade i fredags utanför Tv-huset på Gärdet i Stockholm. Demonstranterna anser att Eritrea och eritreaner svartmålas i svenska medier, det säger Daniel Giotom, som tillhör ett eritreanskt nätverk.

”Vi prioriterar att folk får mat”  Stoppa hetsjakten och med glädje och stolthet var några av slagorden demonstranterna, alla med rötter i Eritrea, ropade vid demonstrationen utanför SVT:s hus vid tvåtiden idag. Demonstranterna ville protestera mot vad de kallar svartmålningen av Eritrea och eritreaner i svensk media. Samtidigt, några hundra meter bort, pågick en motdemonstration, arrangerad av motståndare till regimen i Eritrea. Merone Stefanos var en av motdemonstranterna.

– Till exempel om att vi inte vågar säga vad vi tycker. Vad vi tycker är att Eritrea har många problem, många utmaningar. Men vi prioriterar utveckling, vi prioriterar att folk ska få mat.  Medan media vill få fram något annat. I namnet av till exempel Dawit Isaac skriver de allt som är fel. Till exempel att vi inte stödjer vår regering – vi gör det. En stor majoritet stödjer regeringen i sitt arbete för att bygga upp landet.

− Pettersson säger att som vanligt är frågorna inte så enkla. Det som är enkelt är att se att vår ”fria och opartiska” press som vanligt är partisk och driver sin egen politiska agenda.

Ekot


2 responses to “Demonstration för Eritrea

  • robban

    frågeställningen måste ju vara vad fan de gör här om det nu är så himmla bra i eritrea, är det parasiterna som ”betalar” skatt till sitt gamla hemland eller de som tvingar de andra som demonstrerar mot eritrea en bit bort att betala. skulle vara kul att se vilka historier de körde när de ljög sig in i sverige

    Gilla

  • allemand

    När skall svenskarna samlas och protestera mot svensk media och dess förljugenhet? Är inte demonstranterna eritrea-svenskar?

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: