Integrationsminister Erik Ullenhag snackar skit


Pettersson

Ordagrant citat från den 15 september i SVT-programmet Debatt (39:40 in i programmet)

”Jag tycker inte att det i första hand är ett integrationsproblem utan det är ett problem för samhället, för rättssamhället. Man ska alltid påminna om, speciellt när man såg programmet i går (han talar om Uppdrag granskning i SVT den 14 september), för då beskrevs det som i hög grad ett invandrarproblem; man ska påminna om att 600 000 utrikesfödda varje vecka går till jobbet och den absoluta majoriteten av utrikesfödda begår inte brott”

 − Pettersson säger att av Sveriges befolkning är utrikes födda ungefär 14 % dvs. runt 1,4 miljoner. Ungefär hälften av dem kommer från de nordiska länderna, 250 000 från resten av Europa, barn adopterade från utanför Europa ytterligare 35 000. Kvinnor som flyttat till Sverige och gift sig här är ungefär 10 000.

Så när vi plockat bort alla arbetsamma finnar, norrmän, danskar, tyskar osv. hur många återstår då av de 600 000 som enligt integrationsministern går till jobbet varje dag.

Så Erik, när du nyktrat till kan vi börja diskutera sakligt om de våldsamma kriminella i förorterna. Jag kan försäkra dig att de inte går till jobbet varje dag eller varje vecka, de går aldrig till jobbet. Dessutom i de 600 000 ingår även de som går till jobbet så lite som en timma i veckan.

Så Erik, när du slutat snackat skit så kan du försöka göra något åt problemen i stället för att dölja dem. Vad hjälper det att 600 000 utrikesfödda européer går till jobbet när majoriteten av somalierna, araberna och afghanerna inte gör det?   

 


9 responses to “Integrationsminister Erik Ullenhag snackar skit

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: