Verklighetens råtta i Pizzan!

Av Olli Rein

Hussein al-Faham heter en ung irakisk bloggare som gillar Sverige och som därför vill integrera sig i det svenska samhället. Han när en dröm om att bli journalist eller författare. Till Sverige kom han så sent som under 2008, men har bloggat på svenska i mer än två år. Innan dess bloggade han på sitt hemspråk i cirka ett år. Om alla invandrare vore som Hussein så skulle det nog inte vara några invandrarproblem alls i Sverige. I en blogg skriver han om restaurangnäringen och dess brist på renlighet, och framförallt är det de arabiska restaurangerna han kritiserar, medan han själv helst går på svenska restauranger, för att de inte är smutsiga och farliga för magen. Jag har valt att lägga ut Husseins inlägg i originalskick, då de svenska felen inte är så många.

Det måste finnas hårda kontroller mot Pizzerior!

Postat den juni 15, 2010 av Hussein al-Faham

Jag brukar äta pizza och kebab varje vecka från en pizzeria som ligger nära mitt hem. Det är känt (här i Gävleborg) att de flesta pizzerior för invandrare, särskilt kurder och araber.

Den pizzerian, som jag brukar äta ifrån, ägas av en arabisk person. Hans mat är god, men frågan är om den maten är ren eller inte?

Min mor, som har haft praktik i den här pizzerian i fem, sex månader, varnar mig att köpa mat nästa gång från dem?!

Hon säger till mig att de, som jobbar i den här pizzerian, är smutsiga och samma situation med andra pizzerior, därför att de arbetarna alltid är lika och från samma område och de vet inte vad renhet betyder, viktigast för de att laga mat så fort de kan.

Om du vill köpa mat utanför hemmet, så är det bättre att köpa den från en svensk restaurang, för att de är trogna och rena och de har gått på restaurangprogrammet, säger min mor.

Då frågade jag henne om vad orsaken var till att hon varnade mig att köpa från pizzerior som ägas av invandrare.

Sedan började hon berätta för mig om dem, och jag blev verkligen förvånad.

De tvättar inte kniven, som de skär med. Jag har märkt att de skär grönsaker och kött hela dagen med samma kniv och utan tvätt. De tvättar inte kött och grönsaker. Dessutom ser jag ofta att deras händer är smutsiga och det blir problem, när de gör pizzasallad med sina händer.

Jag frågade en av dem, som jobbar, varför de inte tvättade grönsaker och kött. Då svarade han, medan han skrattade att ”kundernas magar ska tvätta dem själv, så att det inte behövs tvätta dem”!

Jag blev sedan förvånad, när jag såg en person som hämtade med sig fläskkött och han färgade den med ett rött ämne för att visa att det är fårkött. Jag frågade honom varför han gjorde så! Då svarade han att det berodde på att fårkött är dyrt!

Men jag sade till honom att det betyder att de lurar muslimerna som inte äter fläskkött. Då svarade han att han bara har sålt den till svenskar, inte muslimer! Säger min mor.

Jag undrar hur han kan veta skillnaden mellan muslimer och kristna! Frågar han varje person som köper mat ifrån dem om sin religion?

Även om han är ärlig, lurar han sina kunder i alla fall!

Min mor fortsatt att prata om dem och då sade hon något värre än det första:

En av dem, som jobbar, skar grönsaker, men plötsligt sårades hans hand av kniven. Han gjorde ingenting! Han gick och gjorde ett annat arbete. Han började knåda degen, trots att hans hand var sårad. Jag pratade med hans kompis och sade att han borde behandla sin hand. Då gick hans kompis och lade bara en servett på hans hand, fastän blod fortfarande hade funnits runt hans finger!

Det verkar att jag/vi äter god mat, men skitmat samtidigt!

Jag undrade om det fanns kontroll av restauranger.

Ja, det finns, men de säger till oss vilken tid de ska komma för att se pizzerian. Tre, fyra dagar innan de kommer, städer vi pizzerian och köket och visar för dem hur pizzerian är ren och vacker! Svarade min morsa!

Jag tycker att det verkligen är dumt! Vad är nyttan med den här kontrollen? Till exempel, om jag äger en smutsig pizzeria, och sen säger kontroll att de ska komma till mig! Tror de att jag ska välkomna dem, medan min pizzeria är skit och äcklig, eller ska jag städa den?!

Det, som jag vill säga, att kontrollen inte måste ställa tid, när de kommer till någon restaurang, och att de måste vara hårdare mot pizzerior och andra. Därför att den orena maten har fyllt våra magar som försöker tvätta dem, men de kan inte, och därför är vi tvungna att gå till sjukhuset på grund av de smutsiga människorna som säljer mat!

Det här är väl en rätt bra beskrivning om hur det går till i många av våra kära invandrares restaurangkök. Det bästa med beskrivningen, är ju det att den kommer från en arabisk skribent, som har fått detaljerna från sin mor som arbetar i dessa arabers kök. Det här är den sanna historian, bakom den kända myten om ”Råttan i Pizzan”och den känns ju inte särskilt mycket bättre än den falska. Tänk på det ni som tänker äta på arabisk pizzeria i helgen, säger Olli Rein och önskar alla en god måltid på någon annan Pizzeria, så svensk som möjligt om vi ska tro på Hussein al-Faham och hans mamma.

4 thoughts on “Verklighetens råtta i Pizzan!

  1. Tack för ditt inlägg Elfyma+, det stärker ju ytterligare misstankarna om restaurangsnusket i vårt land, och då särskilt inom de restauranger som huvudsakligen har Pizza och kebab på menyn. Naturligtvis ska kontrollerna göras oanmälda, men jag vet sedan jag jobbat ett halvår på ett miljökontor där våra livsmedelskontrollanter finns, att det värsta de vet är att göra oanmälda kontroller på restauranger ägda av invandrare, och värst av alla är araberna och turkarna enligt vad man sa då. Hoppas att det är många som läser Hussein al Fahams och hans mors iakttagelser inom just den gruppen av restaurangägare i Sverige. Jag köper numera sällan pizzor på andra ställen än där jag känner personalen, eftersom de har slagit sig ner i staden jag kommer från och tänker stanna här och bygga ut sin verksamhet, och att de även trivs med svenska bekanta och umgås med dem på fritiden. Dessa skulle inte ha något att förlora på oanmälda besiktningar, om det inte gäller någon ny teknik de använder. Men i så fall är de tacksamma för den hjälp som livsmedelsinspektörerna kan ge, och nästa gång är det också okej. Sedan ska man ju inte hindra kommersen under lunchtid, och naturligtvis helst inte under kvällstid, med undantag för kontroller av försäljning av rusdrycker.

  2. Slutade köpa hämtpizza efter att med egna ögon ha sett att pizzerian använde pizzaspaden som sopskyffel för att sopa upp matrester på golvet i köket.
    Samma spade användes sedan för att plocka ut de pizzor jag beställt ur ugnen.
    De fick behålla pizzorna.
    Det var araber som drev snuskstället.

Kommentera