Amin Ghezali går i storebrors fotspår

Mehdi Ghezali, islamisten som kallades Kubasvensken och blev hämtad med regeringsplanet för en kostnad på 250 000 som gripits på flera håll i världen i mindre smickrande sammanhang har en kompis som heter Munir Awad som för närvarande är häktat i Danmark för terroristbrott. Mehdis svärmor Helena Benaouda är ordförande i Sveriges muslimska råd d.v.s. stora moskén i Stockholm.

Medhi har en lillebror, Amin Ghezali som har varit ute och turistat lite. Hemresan företog Amin och polarna med taxi över Öresundsbron. Oturligt nog för dem hade tullen kontroll och hittade tre automatpistoler, 2 kg cannabis och mindre mängder hasch på två av de gripna. En av dem var Abdelmoumenne Amin Ghezali.

Örebro Tingsrätt dömde:

Amin Ghezali, född 1992, för grov smuggling och narkotikasmuggling till skyddstillsyn med samhällstjänst 120 timmar. Om fängelse i stället hade valts som påföljd skulle fängelse 5 månader ha dömts ut. Han är svensk medborgare och från Algeriet. Ghezali har tidigare, i mars 2009 dömts till ungdomsvård och ungdomstjänst för bland annat stöld och försök till rån.

Ermin Nezirevic, född 1988 och svensk medbogare från Bosnien-Herzegovia, för olovlig körning, rattfylleri, narkotikabrott, grov smuggling, narkotikasmuggling till fängelse 10 månader. Han försökte ta in två kg hasch och en automatpistol. Ermin Nezirevic var villkorlig frigivning den 16 juni 2010 efter ett fängelsestraff utdömt den 22 januari 2010 på ett år för bland annat grovt vapenbrott och narkotikabrott.

Husein Mustafa Kamil, född 1991 och egyptisk medborgare med ursprung i Pakistan, för grov smuggling till fängelse 1 år. Delaktig i insmugglingsförsöket av 2 kg hasch.

─ Pettersson konstaterar att straffen som vanligt är löjligt låga. Samhällstjänst 120 timmar måste han och brorsan hånskratta åt.

Örebro tingsrätt, B 1966-11

9 thoughts on “Amin Ghezali går i storebrors fotspår

  1. Hej Q och jag antar att det inte skall vara ett I framför.

    Har han ett polisregister….det är nog så att han har ett brottsregister och står i polisens register över dömda.

    Det verkar inte som om han behandlar sina närmsta bra, det känns snarare som om han sviker dem med sitt brottsliga leverne…..eller är hans närmsta likadana brottslingar som han så att han lever upp till något ideal som straffar sig i längden?

    Eva-Marie

  2. Sluta döma människor som ni inte känner!
    Hade ni känt honom på riktigt och inte utefter hans polisregister så hade ni vetat att den här killen har ett hjärta av rent guld och behandlar sina nära mycket bättre än någon annan.

  3. ”ja förde över vapnet för att såna som er förstörde min framtid i skolan, skriver amin ghezali”.

    Så fantastiskt fantasilöst, men det finns ju inte en enda muslim som själv är skuld till något, det är ju alltid någon annans fel. Nu är det sådana som vi som har förstört livet för denne muslim, inte han själv.

    Vem var det som tog beslutet åt dig att smuggla vapnet Amin? Jag tror definitivt inte att det var några som oss. Vi skulle nämligen aldrig ha föreslagit någon vapensmuggling. Så där har du fel för första gången i ditt inlägg, och den andra gången är när du skyller på sådana som oss för att ha förstört din skolgång.

    De som tänker och handlar som oss, framhäver vikten av att ta skolan på allvar. Det gäller inte bara dig och dina muslimska kompisar, utan alla andra som inte sköter sin skolgång. Men eftersom den kultur du kommer från alltid skyller allt på andra, så är du inget undantag.

    Det är tufft idag i Västeuropa att få några jobb överhuvudtaget, och har man då inte ens godkända betyg från gymnasiet, så finns det inte mycket att välja på.

    En Imam från Qatar talar om den muslimska arbetskraften i den arabiska TV – stationen Memri och han är inte heller nöjd med det han ser på den Arabiska halvön och där finns inga svenskar som vi, som kan förstöra för de stackars muslimerna.

  4. hej!

    jag tycker inte man ska döma en bara sådär okej. ja blev inte dömd för narkotikasmuggling för ja hade inte med de att göra . ja förde över vapnet för att såna som er förstörde min framtid i skolan och i annat så när en äldre person frågar en person som är 19 år har inge jobb och har de svårt för att alla dömer en om att smuggla ett vapen och få 5000 kr för att försörja sig så tror ja att 19åringen lätt tackar ja men sen när man är häktad så klart man inser att de inte är värt och att de är dumt , men en fråga vem fan e ni som ska döma mig och såna i min situation ni mår bra och har de bra fån barndomen tills nu ni har de så bra att ni lägger er tid på mig driver ni ni har inge liv asså . så därför fixa någon annan hobby okej kom lev vårt liv sen snacka sitt inte bakom din dator kom fram och visa dina bollar 😉

    • Amim, du har livet framför dig. lär dig svenska så får du snart ett jobb och nästa gång du funderar på att smuggla vapen, tänk då på vad vapen används till och om 5000 kr är värt det.

  5. Mera monopol över straffen. Gå i fängelse utan att passera gå. Så tycker jag.

Kommentera