Zigenare åtalas för brutalt rån mot 85-årig kvinna


 Av Pettersson

I över en månad bedyrade alla tre häktade att de inte hade något med rånet mot en 85-årig Tingsrydskvinna att göra. Men i det sista förhöret gav de upp. I måndags åtalades trion för grovt rån.

Det brutala personrånet inträffade på eftermiddagen den 4 mars på Storgatan i Tingsryd. Kvinnan tog ut pengar på Swedbank och övervakningsbilder visar att de tre åtalade höll koll på henne. När 85-åringen lämnade banken följde rånarna efter. En nu 18-årig man har erkänt att det var han som strax därefter slog den 85-åriga kvinnan och tog hennes väska som innehöll 6 000 kronor.
En 30-årig man och en 23-årig kvinna misstänks ha hjälpt till vid rånet. Kvinnan höll vakt medan mannen hämtade en bil som de gemensamt kunde fly med.
– Gärningsmännen har samverkat vid efterföljandet och tillgreppet genom uppmaningar, råd, ögonkontakt, vakthållning och transport, konstaterar åklagare Magnus Hansson i åtalet.
18-åringen slog ett kraftigt knytnävsslag mot 85-åringens ena kind som orsakade frakturer. Kvinnan sjönk ihop men lyckades hålla fast i sin rollator och kunde själv söka hjälp hos en granne.
Den överfallna kvinnan vårdades på Växjö lasarett i två veckor för sina skador.
Rättegången hålls i Växjö tingsrätt på torsdag och åklagaren kräver att såväl 30-åringen som den häktade kvinnan skall utvisas ur landet. 18 åringen är även misstänkt för ytterligare ett brutalt rån mot ett äldre par i Bjuv.

Mer i Smålandsposten som dock glömde nämna att gärningsmännen är zigenare.


One response to “Zigenare åtalas för brutalt rån mot 85-årig kvinna

  • peter

    lyssna du behäver inte säga att dom er zigenare för alla kan känna kräkning . han har svenskmedborskap i sverige 17 åringen peterssen dett va dåligt av dig att skriva så .

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: