En fest som ställer frågor


Av Stefan K

I helgen hölls en mångkulturell ”sommarfest” på en gård utanför Nyköping, även om vädret mest liknade höst. Kul för deltagarna, men en given fråga ställs efter denna kulinariska ”kontinentöverbryggande” tillställning.

SN skriver idag en artikel om vad de kallar en ”kontinentöverbryggande fest” på Ekeby gård utanför Nyköping. Sagoläsning, fotboll, musik och inte minst mat från olika kulturer stod på schemat. Även om vädret inte var så kul i helgen så hade säkert deltagarna det väldigt trevligt. Detta hoppas jag och det är inte festen i sig som min fråga berör, utan något som en av deltagarna säger i artikeln.

Det handlar om kryddor och Mohammed Omar från Etiopien säger så här: ”Så fort familjen är nere tar det med sig det”. Detta tyder på att Muhammeds familj med jämna mellanrum reser hem till Etiopien, det Etiopien som de förmodligen flytt från med de sedvanliga argumenten om krig, trakasserier, förföljelse och hot.

Då ställer sig frågan om hur många flyktingar med dessa fantasifulla asylskäl det är som åker hem på regelbundna besök och hur de vågar/tillåts att bege sig till de områden de flytt från p.g.a. rädsla och hur de har råd när merparten går arbetslösa och ett ord som ”barnfattigdom” har blivit en modefluga?

I förra veckans interpellationsdebatt i riksdagen ställde William Petzäll (Sd) just  frågan om dessa semesterresor till integrationsminister Erik Ullenhag (Fp). Svaret han fick var att de måste få chansen att resa hem och prova på om de kan återvända, annars törs de aldrig ta steget. Ni kan se debatten på riksdagens hemsida och om du inte har Real Player installerad klickar du på Mpeg och välj uppe i högra hörnet, länk.

Källa: SN men på webbsidan är artikeln kraftigt förkortad så öppna sidan här istället.


One response to “En fest som ställer frågor

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: