Välkommen till Sverige, var god dröj!


Av Pettersson

Vid eventuell förfrågan från Nato till Sverige om att förutom de åtta JAS-planen som redan är i Libyen hjälpa till med marina styrkor så är Sveriges beredskap god.

– Enligt de uppgifter jag har så har marinen 90 dagars beredskap. Efter att man fått order från den politiska ledningen så skulle man kunna vara på plats inom 90 dagar, säger militärstrateg Stefan Ring till rapport.

─ Pettersson undrar om riksdagen hinner ta ett beslut om blixtkrig innan de stänger för sommarlov den 23 juni.

1982 intog Argentina de brittiska Falklandsöarna i Sydatlanten. Den brittiska regeringen under premiärminister Margaret Thatcher, bestämde sig att skicka en flottstyrka till Sydatlanten för att återta öarna.

Inom fyra (4) dagar var flottan på väg med hangarfartyg, jagare, stridplan, helikoptrar, soldater och all utrustning som behövs för ett krig långt bort på andra sidan jordklotet.  

Sverige säger 90 dagar för en liten begränsad trupp!!! Sverige var god dröj hos polisen, militären, sjukvården, kommunen osv. Vad är det för fel?

Expressen     Falklandskriget  

 


Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: