S.O.S. en svensk tradition


Av Pettersson

PK påstår ju att vi inte har några svenska traditioner utan allt kommer utifrån, möjligen har de rätt i några falla men jag kan garantera att Smör, Ost och Sill med en liten därtill inte kom hit med någon analfabet från Somalia.

S.O.S. har sitt ursprung i vårt svenska brännvinsbord med anor från 1700-talet och var väldigt populärt som förrätt långt in i modern tid.

Min variant ser idag ut så här NYPLOCKAD POTATIS från egen (nåja gummans) odling, gräslöken likaså, inlagd Sill, gräddfil, Ost, Smör, knäckebröd och ägg med kaviar. Detta sköljes ned med aquavit gjord på säd från de sörmländska åkrarna.    

Skål!


2 responses to “S.O.S. en svensk tradition

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: