Skansen

Av Pettersson som ibland blir trött, väldigt trött.

Texten nedan är hämtat direkt från Skansens hemsida HÄR.

Uppdrag: Friluftsmuseet Skansens uppdrag är att, med gästen i centrum
• ge insikt om och upplevelser av Sveriges kultur- och naturhistoria, i relation till samtiden och med sikte på framtiden. Skansen ska bedriva folkbildning, som en grund i verksamheten

• gestalta bilder av kultur och natur i Sverige, i huvudsak från 1700-talet och framåt, utifrån dokumenterad kunskap och så trovärdigt som möjligt. Skansen ska vårda och bevara samlingarna av byggnader, föremål, växt- och djurarter. Skansen ska vidare bidra till bevarandet av

a) mångfalden i det svenska kulturarvet med betoning på tyst kunskap, seder, traditioner och hantverk samt

b) biologisk mångfald med betoning på nordiska djur och växter.

─ Petterson undrar vad nedanstående bild från Skansens hemsida har med ovanstående uppdrag att göra…och missa inte nationaldagsfirandet på samma bild.

5 thoughts on “Skansen

  1. Pettersson det vore väl bra om vi kunde sätta in alla nysvenskarna på Skansen. Apberget kunde ju få nya invånare, vilka kunde beskådas av allmänheten.

  2. Det vore väl bra om vi kunde sätta in alla nysvenskarna på Skansen. Apberget kunde ju få nya invånare, vilka kunde beskådas av allmänheten.

  3. Jag trodde du hette Stefan, men nu skriver du Ste i förnamn och Fan i efternamn. Har jag förstått dig rätt i värmen, över 25 grader i skuggan vid tretiden på eftermiddagen, under natten var det dock bara 9,8 grader som lägst.I natt blir det nog varmare, så då kommer nog våldtäkterna att slå ut i full blom, men det finns inga bland våra Nysvenskar som sysslar med sådant. Läste du i Hötappen (SN)om mannen som blev nedslagen med en flaska bakifrån helt oprovocerad.Det hände i hörnan Östra kvarngatan och Östra Kyrkogatan där manen hittades medvetslös tidigt på torsdagsmorgonen. Mannen känner inte till någon som skulle vilja skada honom. Det står högst upp i högra hörnet av sidan 10 i papperstidningen från 3 juni 2011. Var kommer alla dårar ifrån? Söp gjorde vi förr också, men mordförsök var oerhört sällsynta. Kan det vara nysvenskar som varit i farten igen, mannen hade ju sett två personer bakom sig, och nysvenskarna anfaller ju bara i flock.

  4. Agendan bakom bilderna kan t.o.m. en blind räkna ut, men frågan är om de bygger några broar? Jag tror det inte, vad tror du?
    Den dagen Skansen forslar dit moskéer och somaliska lerhyddor för att visa upp svensk kultur för omvärlden, vet jag en som för evigt tänker avstå besök på turistmagneten. namnet börjar på Ste…och slutar på…fan.

Kommentera