Fobi tar sig många uttryck


Av Stefan K

Efter omvalet i Västra Götaland säger gruppledaren Gert-Inge Andersson (S) att de röd/gröna tänker vända sig till något av de borgerliga partierna för att forma ett majoritetsstyre. De tre partierna S, V och Mp saknade två mandat för att få en egen majoritet. Anledningen till ett eventuellt blocköverskridande samarbete är att inte SD:s ”främlingsfientliga” politik ska få genomslagskraft.

SD:s ”främlingsfientliga” politik är alltså…:

  • …att man vill begränsa invandringen och flyktingmottagandet till nivåer som ligger i paritet med övriga Europas och som lilla Sverige klarar av att hantera. Minns Luciabeslutet från 1989.
  • …att man vill utvisa personer utan svenskt medborgarskap som under asylprocessen eller efter erhållet PUT begår grova eller återkommande brott.
  • …att man i första hand vill värna landet Sverige och dess skattebetalande medborgare, vilket även inkluderar svenska medborgare med utländsk bakgrund.
  • …att man vill att välfärden i första hand ska omfatta den vård, skola och omsorg som världens högsta skatter går till.
  • …att man anser att religionen Islam och dess mer radikala utövare utgör ett stort hot mot det västerländska samhället.

SD:s valfilm fick mycket kritik av pk-Sverige då den ansågs ställa grupp mot grupp. Snälla pk-människor, är det inte vad politik handlar om? Arbetslösa ställs mot löntagare, sjuka ställs mot friska, rika ställs mot fattiga, landsbygd ställs mot stad och är det då så märkligt om svenska skattebetalande pensionärer ställs mot bidragstagande muslimska kvinnor?

Vi har förut konstaterat att 7-klöverns partier och deras bundsförvanter i media inte klarat av att motarbeta SD genom floskler, lögner och förtal. Nu erkänner man att debatter med partiet inte heller det hjälper. Är det så förtvivlat svårt att inse det faktum att partiet tilltalar svenska väljare och att även många med invandrarbakgrund ser partiet som den enda lösningen på en politik som frambringar allt fler utanförskapsområden, etniska konflikter, parallellsamhällen och en välfärd i fritt fall?

Tänk om, tänk rätt. Som politiker, oavsett vilket parti du tillhör, har du som primärt mål att se till landet Sverige och dess medborgares bästa, allt annat är sekundärt. Det är i tron på detta som vi går till vallokalerna vart fjärde år och vi i lilla Sverige har inte råd med några pinsamma sandlåde-intriger.


Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: