Hugg halsen av dem!


Av Olli Rein

Dansk polis har offentliggjort avlyssningar av de fyra terrormisstänkta ”svenskarna” som sitter häktade i Köpenhamn och Stockholm.

”Döda så många som möjligt.” ”Bind dem och hugg halsen av dem”.

För danska Ekstra Bladet avslöjar den danska säkerhetspolisen att de fyra männen hade långt framskridna planer på att utföra en regelrätt massaker på Jyllands-Postens, Politikens och Ekstra Bladets kontor i Köpenhamn. Med sig hade de, förutom vapen, 200 buntband som skulle användas till att bakbinda gisslan under ett 20 minuter långt dödande. De ville döda så många som möjligt.

”Aktionen ska vara i 20 minuter, och det ska slås ihjäl. Det ska inte vara som tjetjenerna. Det ska inte förhandlas, säger de på banden som Ekstrabladet tagit del av”.

Natten den 28 december körde Munir Awad, Omar Abdalla och Mounir Dhari från Stockholm till en lägenhet i Köpenhamn, hela tiden skuggade av Säpo och PET, danska säkerhetspolisen. De anlände till lägenheten tidigt den 29 december och på förmiddagen gjorde de sig klara för att ta sig en titt på målet.

Säkerhetspolisen slog då till, då man inte kunde veta säkert om de männen bara skulle rekognosera eller utföra själva dådet. Ingen redaktion hade nämnts vid namn, bara ”en tidning” som har sitt kontor i ett hus med andra tidningar – en träffsäker beskrivning av Jyllands-Postens, Politikens och Ekstra Bladets gemensamma hus vid Rådhuspladsen mitt i Köpenhamn

” Vi var tvungna att gripa in för att avvärja ett omedelbart förestående terrorangrepp, sa PET-chefen Jakob Scharf senare samma dag på en presskonferens”.

De avlyssnade samtalen tillhör polisens viktigaste bevis. Förutom buntbanden har även vapen beslagtagits; en kulsprutespistol med 72 skott och en 9 mm-pistol med 36 skott. En lång utredning med internationella förgreningar väntar nu.

I Köpenhamn sitter Munir Awad, Omar Abdalla och Mounir Dhari häktade och Sahbi Zalouti i Stockholm. Samtliga nekar till anklagelserna och Köpenhamnspolisen utesluter inte fler gripanden. Dansk polis vill att Zalouti utlämnas, då han förmodas vara huvudmannen bakom planerna.

I Danmark är även en 26-årig irakier efterlyst men fortfarande på fri fot. Enligt PET var det han som skaffade lägenheten på Mørkhøjvej dit ”svenskarna” åkte.

Expressen · Ekstra Bladet

Olli Rein undrar förstås vad Fredrik Reinfeldt och hans regering ska säga nu då, när bevisen har lagts fram mot dessa terrorister, och vad ska alla andra Politskt Korrekta säga. Ska de fortsätta att ge Sd skulden kanske?

Vad ska Helena Bernoada och hennes dotter hitta på för att de inget kunde förstå. Det är ju  inte straffbart att vara dum. Men det är faktiskt straffbart att ljuga inför domstol. Så vi får väl se hur det här utvecklar sig.

Hur som helst så ska det bli roligt att följa PK – folkets alla turer som kommer att bli följden av dessa avslöjanden. Våra Islamister i Riksdagen kommer väl varken att säga bu eller bä.


One response to “Hugg halsen av dem!

  • Eva-Marie

    ” Halshug de vantro”
    Vi är ingeting för dem. Undrar om det är fler nu som inser faran eller de tycker kanske inte att det är så farligt. Jag för min del vill inte bli ett huvud kortare!
    Fredrik Reinfeldt anser kanske att de har sig själv att skylla de där på tidningen.Han kör den ansvarslösa arroganta stilen. SKAMLIGT.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: