Våldsoffer svävar mellan liv och död


Olli Rein

Festen i Södertälje spårade ur, och en man i 30-årsåldern fick skallen spräckt av grovt våld. Nu svävar han mellan liv och död. En man i 50-årsåldern sitter anhållen, misstänkt för mordförsök.

Två kvinnor och två män festade i lägenheten på Paradisgränd nära Mälarbron i centrala Södertälje. Exakt vad som inträffat innan en av kvinnorna slog larm om att en av männen var medvetslös vid midnatt, natten mot söndagen, är oklart. Men stationsbefälet Jimmy Boija i Södertälje bekräftar Stockholmspolisens uppgifter att det förekom ”rikligt alkoholförtärande” i lägenheten.

Den medvetslöse fördes först till Södertälje sjukhus i ambulans, därefter blev det ambulanstransport till Karolinska universitetssjukhuset i Solna. Polisuppgifter gör gällande att han fått skallen spräckt och att skadorna är livshotande.

Boija vill inte gå in på vad förhören med den gripne och anhållne mannen givit för resultat. Han är också förtegen om vilka resultat polisens tekniker, som finkammat bostaden, fått fram.

Håkan Westin, LKC-befäl i Stockholmsdistriktet, berättar att polisen utesluter att mannen på sjukhuset tillfogat sig skadorna själv. Om han utsatts för våld med tillhyggen eller knytnävar är en öppen fråga.

– Det vet jag inte, säger Westin.

Källa Södermanlands Nyheter

Vi återkommer om vi får veta något mer.


Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: