Övervåld i Tunisien


Av Pettersson

En första granskning av den tunisiska polisens våld mot demonstranterna för några veckor sedan har nu gjorts. Det är Human Rights Watch som konstaterar att många av dödsoffren dödades hänsynslöst av säkerhetsstyrkor som använde överdrivet våld.

Efter att ha granskat sjukjournaler, intervjuat och besökt vittnen och anhöriga till offer kräver Human Rights Watch att de ansvariga för övervåldet ställs inför rätta och straffas.

Det är ett brutalt och fullständigt onödigt våld som använts, det hade förmodligen räckt med vattenkanoner och tårgas, påvisar Human Rights Watch. Istället sköts ungdomar ihjäl med dödande skott i huvudet, i ryggen, i nacken.

Straffrihet leder ofta till mer straffrihet och om människor inte får känslan av att brott straffas, leder det till ökad brottslighet, säger Daniel Williams på Human Rights Watch.

─ Pettersson konstaterar att Human Rights Watch anser att straffrihet ofta leder till ökad brottslighet. Kanske något att ta efter för våra myndigheter när det är upplopp och kravaller i Rosengård, Ronna, Rinkeby och på fler platser.

Källa: Sveriges Radio, Ekot  


One response to “Övervåld i Tunisien

  • Eva-Marie

    Som vanligt ”huvudet på spiken” Pettersson.
    Det var just det som närpolischefen station Rosengård sa till mig. Dkrimminella elementen i Rosengård är inte rädda för att åka fast för de får så löjligt låga straff. ”Det enda de är rädda för är låååånga straff”

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: