Drömmen om en moské är könsdiskriminering


Av Pettersson

SVT Nordnytt rapporterar om att en ny moské för Luleås 2000 muslimer kanske ska förverkligas. Idag trängs de troende i en tvårummare i ett hyreshus utanför centrala Luleå. Vid stora högtider brukar det vara ganska trångt och det är väldigt jobbigt, säger iman Mohamed Amri.

Bättre för kvinnorna ─ När Nordnytt var på plats under fredagsbönen hade ett femtiotal muslimer samlats i den lilla lokalen. Bara män förstås eftersom kvinnor inte är tillåtna att vistas i samma rum som männen under bönen. En större lokal skulle underlätta för kvinnorna att delta i bönemötena.

Enligt ritningarna för den nya moskén ska det finnas en hel avdelning för bara kvinnor. Det är ett viktigt skäl till att Mohamed Amri ser fram emot nya lokaler.
Luleå kommun utreder två alternativ för en ny moské, båda på bostadsområdet Hertsön, en bit utanför centrala Luleå. Boende som Nordnytt talat med välkomnar moskén till området.

Betalar själva ─ Bygget ska framförallt bekostas av muslimerna själva. Både dom som bor i Luleå och muslimer från andra delar av landet och världen. Politiker i Luleå välkomnar också bygget av en moské. – Vi tycker det här är viktigt, säger Annika Eriksson, MP, som berättar att partiet har byggandet av en moské i sitt partiprogram. – Vi vill försöka tillgodose människors möjligheter att mötas, säger Annika Eriksson, MP

Tyst minaret─ Den nya moskén ska ha en minaret men en tyst sådan där böneutropen sker inomhus.
– Det blir mer som en symbol. Inte en riktig minaret, säger iman Mohamed Amri. 

 ─ Petterssons tycker det är bra att muslimerna får en egen moské, de kristna kan till och med ge dem en tom kyrka så är det bara att plocka bort kors och andra symboler samt slänga ut bänkarna och ställa sig på knä med arslet i vädret. Däremot finns det i Sverige lagar mot könsdiskriminering, dessa ska även gälla muslimer vad än deras profet och politiker utan ryggrad säger.   

 SVT Play: Drömmen om en moské


2 responses to “Drömmen om en moské är könsdiskriminering

 • Krister

  När man läser koranen eller haditherna är det svårt att uppfatta islam som någonting annat än en totalitär ideologi som påtvingas andra med våld. Är islam verkligen någonting att uppmuntra, en religiös doktrin som kräver att de som inte tror skall dödas?
  Läs verserna
  2:191
  3:28
  4:56
  4:89
  5:33
  8:60
  9:120-123
  9:5
  47:4-6
  och inse hur lik koranen är Mein Kampf

  Gilla

 • Stefan K

  Intressant att Miljöpartiet visar en kvinnofientlig sida. Denna har inte Maria Weterstrand informerat om.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: