Mångkulturens historia


Av Pettersson

Sedan muren föll 1989 har det varit 17 (sjutton) väpnade konflikter i Europa. Smaka på den siffran, sjutton krig av olika storlek i Europa. Konflikter och krig som uppkommit för att folk av olika etniciteter inte kommer överens.

Vi kan gå tillbaks till tidernas begynnelse för att hämta exempel på mångkulturella misslyckanden men jag håller mig till modern tid.

Österrike-Ungern, miljoner människor dog innan de olika folkgrupperna delade på sig 1918.  Nu består området av 10 länder.

De förenade konungarikena Sverige och Norge var oerhört nära krig 1905 när båda sidor mobiliserade innan de beslöt att gå skilda vägar på ett fredligt sätt.

Polackerna slängde ut miljoner med tyskar när de ledsnat på dem, likadant i Tjeckien. 

Jugoslavien delades i åtta länder men först sedan hundratusentals människor dött.

Belgien håller fortfarande ihop men det är en tidsfråga innan landet delas upp i två, Flandern i norr och Vallonien i söder, förhoppningsvis utan krig.

Sovjetunionen hölls ihop med ett brutalt förtryck med miljoner döda som resultat. När Sovjet kollapsade bildades 15 självständiga stater.

Frankrike, korsikanerna är inte att leka med, bilbomber och kidnappningar för att inte tala om upplopp i de större städerna.

Cypern, greker och turkar osams som hund och katt.

Spanien, bomber och dödande när baskerna i norr vill bli självständiga. Dessutom väntar katalanerna på sin tid, de som bor i Katalonien älskar inte direkt centralregeringen.

Storbritannien är lika med Skottland, England, Wales, Nordirland och Irland innan irländarna lyckades bli självständiga 1922 efter upplopp med 1000-tals döda.  

Detta var bara några få exempel på misslyckanden och problem med mångkulturen i Europa, går vi längre bort…ja ni fattar det blir en hel bok, en tjock bok.

Mångkulturen är farlig, alltid är det någon som anser sig orättvist behandlad. I Sverige idag pågår ständiga konflikter, upplopp i förorterna av unga män som påstår att de inte får jobb för att svenskarna är rasister. Att de inte har någon utbildning eller klarar språket tror de inte har någon betydelse. Irakiska muslimer trakasseras av irakiska kristna, de vill hämnas på oförrätter i Irak.

Exemplen på misslyckad mångkultur är många men jag vill be er om en sak; ge mig ett exempel på ett land där mångkulturen fungerar, där människor blandas med glädje, umgås och gifter sig över gränserna och inte bosätter sig i etniska enklaver där de tittar snett på varandra.

Jag ber er, bara ett enda exempel!


2 responses to “Mångkulturens historia

 • Pettersson

  Ungefär 8,2 % av Islands befolkning är invandrare, de flesta polska gästarbetare. Sedan den isländska bankkrisen slog till minskar antalet invandrare i landet. De som blir av med jobbet flyttar hem.

  Invandrarna är fördelade på 38,4 procent av invandrarna är polacker, 5,5 procent litauer, 5 procent filippinare, 4,5 procent tyskar, 3,3 procent thailändare, 2,5 procent danskar, 2,4 procent britter, 2,4 procent letter, 2,3 procent härstammar från det forna Jugoslavien, 2,3 procent amerikaner, 2,2 procent portugiser, 1,8 procent vietnameser, 1,3 procent kineser, 1,2 procent svenskar, 1 procent norrmän, 0,8 procent färingar, 0,5 procent finländare och 0,2 procent grönlänningar. Inga från MENA-länderna.

  Island har inga som helst problem med invandringen, det skulle vi inte ha heller om det fanns jobb till de människor som kom och de tog seden dit de kom.

  Vill man bli medborgare på Island så har de krav på att man ska klara språket någotsånär.

  Gilla

 • Stefan K

  Jag har suttit länge och funderat. Till sist lossnade en av skruvarna i huvudet och lade fram ordet Island.
  Detta kan bero på att landet inte har någon mångkultur att tala om. Jag har besökt ön två gånger, senast i höstas och har aldrig sett en kvinna i slöja eller man i pyjamas. Det finns en invandring av medborgare från de Baltiska länderna och länder som Thailand och Filippinerna, men enligt utsago från en av guiderna som visade oss ön, utgör de inga som helst problem.
  Nu har ju ön problem ändå, men de utgörs av penningkåta bankmän och andra kapitalisters lek med pengar.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: