Inget uppskov för tvångsutvisade irakier


Av Pettersson

Samtliga irakier som överklagat sina utvisningsbeslut ska idag tvångsutvisas till Bagdad efter att ha fått avslag på en begäran om uppskov från Europadomstolen för mänskliga rättigheter i Strasbourg. Det innebär att flygplanet nu kan lyfta som planerat från Arlanda i dag.

I går kom beskedet från Europadomstolen att 70 irakier som nekats uppehållstillstånd i Sverige och som ska tvångsutvisas inte får uppskov.

Domstolen anser inte heller att kristna irakier generellt löper risk för förföljelse. Det här innebär alltså att Migrationsverkets och Migrationsdomstolarnas rättspraxis får godkänt av Europadomstolen.

Madelaine Seidlitz, jurist på Amnesty beklagar, domstolens beslut. Vi kan inte se att det skett några förbättringar i Irak som på något vis kan ge anledning att ändra sig, säger hon.

− Pettersson undrar om inte en mängd fullsatta plan som varje vecka flyger till olika orter i Irak med semesterfirande irakier som hälsar på tjocka släkten kan vara det tecken som Amnesty inte ser. Alla högutbildade Irakier som går arbetslösa eller kör taxi borde återvända hem och hjälpa till att bygga upp landet.

Källa: SR Ekot 

Madelaine Seidlitz kanske kan köpa ett hus i Irak här och sätta sig på verandan med en gin & tonic och spana efter förbättringar. Villorna är byggda i amerikansk still med inspiration från östkusten med trädgårdar som är perfekta för barnen att leka i.  Nära till affärer, trådlöst höghastighetsinternet nätverk, restauranger, uppsamling och behandling av sopor, underhållsservice, vattenförsörjning, 24-timmars elektricitet. Det är naturligtvis inte hela Irak men att som Amnysty påstå att inga förbättringar ses är en magstarkt lögn.

CNN visar här en video om byggboomen i Norra Irak.


One response to “Inget uppskov för tvångsutvisade irakier

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: