Så blir analfabeter en resurs

Av Pettersson

Dialogdag om nyanlända ”Så blir analfabeter en resurs på svensk arbetsmarknad”. Det var temat på en dialogdag som anordnats på Allbo lärcenter i Alvesta enligt Smålandsposten.  

Vi måste samverka för att kunna leva upp till den nya etableringslagen. Nu är det dags att ta tag i problematiken, säger projektledare Stefan Gustafsson. 24 månader efter att en nyanländ fått uppehållstillstånd ska personen vara etablerad på arbetsmarknaden.

Lotsar på arbetsförmedlingen ska kopplas in snabbt, men det gäller att alla organisationer och myndigheter samverkar för att få bäst resultat, säger Gustafsson.
Bättre resurser behövs:

Vi måste tänka mer långsiktigt. De pengarna vi satsar i början får vi igen många gånger om ifall den nyanlände får jobb.

− Pettersson noterar de pengar vi satsar i början får vi igen många gånger om ifall de nyanlända får jobb”

 24 månader efter att en nyanländ analfabet fått uppehållstillstånd ska personen vara etablerad på arbetsmarknaden. Det finns fortfarande optimister i vårt land men nu Pettersson blev lite osäker, var inte de nyanlända enorm kompetenta redan när de kom?

Läs mer på Smålandsposten

4 thoughts on “Så blir analfabeter en resurs

  1. En bra nättidning finns i Nyhetspressen, som tar sina nyheter från ett sextiotal nyhetskällor. Det är bara att googla på nätet.

  2. Jan Helin AB och Thomas Matsson Expressen anställer nog varsitt hundratal, nu när 68 vänstern har börjat att pensioneras. Då är det ju bra om den nya personalen är lika okunniga och lika orationella som den gamla generationen av 68 vänstern var, så att alla som slutar kan få någon som efterträder sig. Det är ju en förutsättning för att tidningarna ska bli lika nointressanta för intelligenta människor, som de är idag.
    Om du fortfarande tror att du måste köpa någon av dessa skittidningar eller båda, ta en brejk och skippa dessa tidningar för gratis nättidningar och intressanta bloggar på Internet.
    Det är en bra början i vart fall. En bra nättidning finns i

  3. Jan Helin AB och Thomas Matsson Expressen anställer nog varsitt hundratal, nu när 68 vänstern har börjat att pensioneras. Då är det ju bra om den nya personalen är lika okunniga och lika orationella som den gamla generationen av 68 vänstern var, så att alla som slutar kan få någon som efterträder sig. Det är ju en förutsättning för att tidningarna ska bli lika nointressanta för intelligenta människor, som de är idag.
    Om du fortfarande tror att du måste köpa någon av dessa skittidningar eller båda, ta en brejk och skippa dessa tidningar för gratis nättidningar och intressanta bloggar på Internet.
    Det är en bra början i vart fall. En bra nättidning finns i Nyhetspressen. Googla och få fram en nyhetssajt baserad på 60 olika nyhetskällor.

  4. Att man inte kan förstå att det rör sig om så underutvecklade personer, att de aldrig kan få något arbete med de kunskaper de har, beror nog på att det är akademiskt utbildade människor med statliga anställningar på livstid som tar emot dem.
    Dessa lever ju i sin egen lilla värld, där de tror att kroppsarbete går till som de såg det i sin ungdom får en 40-50 år sedan. 68- vänstern är på gång igen, så huka er för dessa imbiciller, som fortfarande häckar på alla statliga kontor och myndigheter.
    Det enda moderna dessa analfabeter ska ha, är en flygbiljett hem. Det är det mest humana vi kan göra under rådande omständigheter. Livslångt utanförskap är det alternativ som finns.
    Och nej, vanligt hederligt arbete går inte till på samma sätt, som när våra statligt anställda kommunister såg sådant för mycket länge sedan.

Kommentera