13 personer förgiftade vid grillning – inomhus!


Av Pettersson

13 personer fördes till sjukhus på lördagskvällen sedan de drabbats av kolomonoxidförgiftning vid grillning inomhus i Bandhagen.

Tre av de skadade är barn. Ingen ska ha fått livshotande skador. SOS Alarm fick samtal om olyckan i radhuset i Bandhagen i södra Stockholm sent på kvällen. Ett sällskap hade grillat inomhus och flera personer var medvetslösa. Larmet utlöste en febril aktivitet och polis, räddningstjänst och tio ambulanser och akutbilar skickades till platsen.

Enligt polisen fördes tio personer till olika sjukhus i och kring Stockholm, men inga uppgifter finns om att någon har fått livshotande skador i radhuset.

– De har drabbats av kolmonoxidförgiftning och flera var medvetslösa, men de var vid medvetande när de fördes till sjukhus, säger Mari Olofsson, befäl vid polisens kommunikationscentral i Stockholms län. Kolmonoxid är en mycket giftig gas som är lömskt eftersom den är färg-, lukt- och smaklös. Så snart räddningspersonal kom på plats genomfördes en grundlig vädring av fastigheten.

En polisanmälan har skrivits om allmänfarlig vårdslöshet.  Det var Samuel Abdissa Aga, från Somalia och hans stora familj som grillade inomhus.

Det är beklagligt när människor skadas och ekonomiska värden förstörs men detta visar på vilka kulturkrockar som kan uppstå mellan olika kulturer. Det som uppfattas som självklarheter för oss är det inte för outbildade människor som ofta är analfabeter från andra håll i världen.

Vi ser hur illa det kan vara, i Malmö har man som exempel öppnat en Boskola, där man på fullt allvar lär utlänningar att bo inomhus; använda spis, kylskåp,  toaletter, städa, skyldigheter, rättigheter för hyresgäster osv.

Hur dessa människor som går direkt in i bidragssystemen för att aldrig komma ut ska kunna rädda Sverige begriper inte jag. Vi gör både dem och oss själva en otjänst som inte hjälper dem i sina hemländer eller hos närmaste grannland. Samuel Abdissa Aga skulle säkert klara sig och sin familj i ett fredligt Somalia och vara stolt över detta. 

− Pettersson säger Boskola och undrar om dårarna har julafton året runt i vårt land. 

Källa: Svd Svd glömde dock nämna att familjen var från Somalia och att de var 13 inte 10 som Svd skrev.

UPPDATERING: Birgitta har skrivit följande i kommentarerna. Vill bara upplysa om att familjen som du skriver om är inte Somalier utan är från Etiopien. Och till saken hör att det bor bara 4pers. i huset, resten var gäster. Denna familj är högt utbildade och har betalat skatt sedan dom kom till Sverige. Dom har jobbat och slitit mer än en normal svensk skulle göra för att kunna köpa sitt hus. Varför skylls allt på Somalier nu mera? Och historien om potatis är gammal, när jag hörde den för 40år sen så var der en finne den handlade om.

Radhuset såldes i höstas med en utgångspris på 2,7 miljoner.  


16 responses to “13 personer förgiftade vid grillning – inomhus!

 • Per Albin

  Attans också. Jag glömde att skriva att det var på Politiskt Inkorrekt man har bilder från brännkammaren, kan vi väl kanske kalla den.

  Gilla

 • Per Albin

  Det finns bra bilder innifrån lägenheten och var det var de eldade, som man gör ute under bar himmel på kvällar och nätter i dessa människors hemländer i Afrika. Det är väl för sjutton inte underligt att de här uppe under Polstjärnan, tror att de kan elda på det fina parkettgolvet i vardagsrummet. Var ska man annars elda? Ute är det ju för kallt!

  Gilla

 • Pigge Vasselin

  HO! HO! Birgitta var är du? Det är dax att lägga fram den höga utbildningen, som har lett till så hög lön för denna man.

  Gilla

 • Pigge Vasselin

  På Ratsit finns följande att få gratis

  http://www.ratsit.se/BC/ReportSmall.aspx?ID=A0EXjBNMizpNDwRLQEF-Ae25h5eIAIEdwzoDxGV32J4

  Förnamn:
  Samuel Abdissa
  Tilltalsnamn:
  Samuel
  Efternamn:
  Aga

  Mantalsskrivning
  Gatuadress:
  Rockelstavägen 37
  Postnummer:
  12457
  Postort:
  Bandhagen
  Kommun:
  Stockholm

  Ålder
  Ålder:
  47 år och 196 dagar
  Födelsedatum:
  6 juli 1963 (en lördag för 17 363 dagar sedan)

  Övrigt
  Civilstånd:
  Gift

  Bolagsengagemang
  Antal bolagsengagemang:
  Finns inga registrerade

  Det kostar alltså en mindre summa pengar på Ratsit att få fram den höga lön denne Aga Khan har tjänat på sin höga utbildning. Sju timmar tar det innan man får ett intyg på att man genomgått kurs i hjärt och lungräddning. Ingen kemibaserad förkunskap behövs, men kanske hade det varit bra om man haft det.

  Gilla

 • Pettersson

  Samuel är ett kristet namn och Abdissa Aga är enligt flera källor eritreanskt eller etiopiskt, somalier heter inte så grillmästaren är troligen från Etiopien.

  Han lär extraknäcka som instruktör i hjärt- lungräddning men en sådan utbildning går väl på en dag eller två så det kan väl knappast var det som Birgitta avser.

  Gilla

 • Pigge Vasselin

  Men kom igen nu då Birgitta! Du sitter ju inte bara på en skatt just nu, utan sitter också inne med uppskattad information. Är det inte dags att släppa den informationen nu, annars så får vi väl spekulera i vilket brottssyndikat de tillhör, för det är väl det som ligger närmast till hands för dessa ökenkrigare.

  Gilla

 • Pigge Vasselin

  All grillning av afrikaner kommer hädanefter att ske utomhus,oberoende av väderlek, rapporterar hittills obekräftade muslimska källor.

  Gilla

 • Skånska Lasse

  Birgitta, kan det vara Birgitta Ohlsson från Folkpartiet kanske. Jo hon skulle det nog kunna vara. Begåvningsmässigt verkar det vara fullt möjligt.

  Gilla

 • Per Albin

  De utbildningar dessa Somalier eller Etiopier har, är väl SFI och boskola. Sedan har de väl som de flesta andra vi får försörja, lärt sig att maximera alla bidrag och jobba svart. Hoppas att de åker in på kåken något år, för deras allmänfarliga verksamhets skull. Man tar sig för pannan.

  Gilla

 • ollirein

  Nå Birgitta vad är det dessa människor är utbildade i. Det kan ju knappast röra några tekniska arbeten, då grundläggande kemi finns med i all teknisk utbildning. Inte kan det väl gälla läkare heller, då det är samma där. Det skulle vara oerhört intressant att få veta vad de är utbildade till. Kanske Afrikansk Woodo, eller så var mannen Imam, den utbildningen däremot är väl inte att beteckna som hög. Men de brukar ju bli höga på sitt sätt.

  Gilla

 • Stefan K

  Intressant att du känner familjen ifråga Birgitta och då borde du skriva till landets redaktioner och påpeka felaktigheten i beskrivningen av deras etnicitet. Inte vill vi skylla på somalier, då det de ställer till med i andra sammanhang räcker gott.

  Oavsett varifrån familjen kommer så betvivlar jag deras höga utbildning. Inte skulle jag känna mig säker om man släppte in pappa Aga i ett kärnkraftverk eller en operationssal.

  Jag och frugan jobbar också mer än normalt (dvs. 40 timmar i veckan). Vi har ändå inte råd med ett radhus som detta. Utropspriset var 2 700 000:-

  Då var alltså ryktet om potatisodlaren i Brandkärr delvis sann.

  Gilla

 • Eva-Marie

  Det finns mer än potatis i parketten historier. En byggarbetare jag pratat med skulle renovera en lägenhet där nysvenskar hade borrat hål i parketten för att montera en fet parabol, han var förskräckt. Kulturkrock i lägenhetsboende kan man säga.Det finns behov för boskola.

  Gilla

 • allemand

  Samma undran, vad var de högutbildade i, kamelfösning? Finns ingen vettig människa som försöker grilla inomhus, vare sig de är etiopier eller somalier.

  Gilla

 • Birgitta

  Vill bara upplysa om att familjen som du skriver om är inte Somalier utan är från Etiopien. Och till saken hör att det bor bara 4pers. i huset, resten var gäster. Denna familj är högt utbildade och har betalat skatt sedan dom kom till Sverige. Dom har jobbat och slitit mer än en normal svensk skulle göra för att kunna köpa sitt hus. Varför skylls allt på Somalier nu mera? Och historien om potatis är gammal, när jag hörde den för 40år sen så var der en finne den handlade om.

  Gilla

  • Pettersson

   Tack för upplysningen Birgitta. Men, men högutbildade som grillar inomhus!!!!???? Sedan är det så att somalier beskylls för mycket för att de är många av dem som kommit hit och det är även många som kallar sig ”somalier” men är från andra länder ex. Kenya och Etiopien men uppger Somalia som hemland helt enkelt för att det är lättast att få asyl då. 95 % av alla asylsökande saknar giltiga id-handlingar enligt Migrationsverket, för 10 år sedan var den siffran 35 %.

   Gilla

 • Stefan K

  Det gick rykten om en etiopisk familj som försökte odla potatis i en lägenhet i Brandkärr för några år sedan. Sant eller ej, men inget förvånar längre.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: