Svensken beordrade stympning


Av Pettersson

Expressen berättade igår om svensken som beordrade stympning av Ismael. Ismael fick hand och fot avhuggna av pojksoldater ledda av svensken. Al-Shabab-milisen bestämde sig för att Ismael skulle bli en av dem men han vägrade. Då beordrade den svenske medborgaren, al Shabab-kommendören Fuad Shangole, stympning utan bedövning.

Fuad Shangole som tidigare var omtyckt imam i Rinkeby är nu en av de absolut högsta ledarna för al-Shabab. En organisation som ligger bakom flera blodiga självmordsattacker. I Sverige var han en omtyckt imam. Al-Shabab är uttalat allierade med al-Qaida, det är ingen tvekan om hur de ser på sig själva, säger terrorexperten Magnus Ranstorp.

Maskerade milismän väntade på Ismael när han skulle gå hem från skolan. De satte en ögonbindel på honom och körde i väg honom till ett hus. Där anklagades Ismael och andra för att ha begått brott. Utan att Ismael fick en chans att säga något avkunnade al-Shabab-domarna Dahir Ga’may och Abdul Haq domen: Korsamputering av hand och fot. Höger hand och vänster fot skulle skäras av enligt sharialagen. Det tre dagar senare verkställdes domen med en kniv man normalt slaktar kameler med.

Men mardrömmen var inte slut, efter två veckor kom svenske Fuad Shangole tillbaka. Något som rapporterats i internationella medier, bland annat The Guardian. De kapade inte tillräckligt, det skulle varit en bit till av ditt ben, sa Shangole enligt Ismael och visade hur mycket genom att hålla upp tre av sina fingrar mot änden av benstumpen. Då tog fångvaktarna fram en gammal bågfil och sågade av benet…läs mer om sharialagarna som tillämpas av fredens och barmhärtighetens religion på länkarna nedan.  

Källa: Expressen här och här. 


Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: