Tränare* dömd för våldtäkt mot barn

Av Pettersson 

En 22-årig man från Eskilstuna döms till två års fängelse för våldtäkt mot barn. Mannen var tränare och hade sex med en 13-årig flicka vid flera tillfällen. Mannen ska även betala ett skadestånd till flickan på 85 000 kronor.

Enligt domen lärde mannen känna flickan eftersom han var tränare på ett ställe dit hon gick. De blev vänner på Facebook och mannen bjöd hem flickan till sig. Flickan hade innan sagt att hon inte ville ha sex med honom, men trots det hade mannen sex med flickan. Det upprepades vid tre tillfällen.

Mannen erkänner att han bjöd hem flickan till sig, men förnekar att han har haft sex med henne, och menar att hela åtalet är en hämndaktion mot honom iscensatt av en annan kvinna.

Eskilstuna tingsrätt menar dock att den 13-åriga flickans berättelse är mycket trovärdig, och att hon har kunnat uppge en stor mängd detaljer som styrker hennes berättelse. Åtalet styrks även av andras vittnesmål.

Tingsrätten menare vidare att det ska dömas som våldtäkt eftersom flickan känt sig tvingad att gå med på samlag, och eftersom hon är ett barn saknar det betydelse om det förekommit våld eller hot.

 Ovanstående är ordagrant ur Eskilstunakuriren.

─ Pettersson konstaterar att gammelmedia glömde nämna att tränaren var danslärare och att han heter Mehdi Belhadj är född 1988-10-03 och boendes i Eskilstuna, han dömdes till 2 års fängelse för våldtäkt mot barn. Han skall även betala skadestånd på 85 000 kronor.

Eskilstuna tingsrätt mål B 2830-10

Kommentera