Sveriges sämsta kommuner


Av Pettersson

Gotland är bäst. Malmö och Södertälje sämst. Svenska folket har rankat sina kommuner.

TSN Sifos undersökning ”Svenskarnas favoritkommuner” har tagit fram Gotland som den bästa kommunen. Men det ska klargöras att det inte är i konkurrens med samtliga 289 övriga kommuner i landet.

Undersökningen bedömer det allmänna intrycket av 28 stora kommuner i Sverige och frågan som 1.200 personer, 15–79 år, fick svara på i höstas var: ”Om du tänker på nedanstående kommuner, vilket intryck har du av dem?”.

Att Gotland toppar listan beror på flera saker, enligt TSN Sifos kommunikations- och medieanalytiker Martin Ahlqvist. Men han lyfter fram en sak: utrymmet i medierna. Gotland är inte bara ett etablerat semesterställe för många svenskar, ökommunen hamnar dessutom alltid i fokus under politikernas Almedalsvecka.

Näst efter Gotland följer Göteborg, Halmstad och Stockholm som de populäraste kommunerna. Antalet människor som känner till staden/kommunen ökar också dess popularitet; eget universitet, många turister och närhet till storstad lyfts fram som viktiga bitar.

I botten på listan återfinns två kommuner som trots hög kännedom från gemene svensk har fått låga betyg: Malmö och Södertälje.

─ Pettersson undrar om inte Malmö och Södertälje är bland de kommuner som får mest medieutrymme i vårt land och om medieanalytikerna tagit hänsyn till detta eller om det ligger andra orsaker bakom?

Källa: DN 


Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: