Svensken mår bra


Av Pettersson

Expressen har idag sin vana trogen ett reportage om ”svenska” turister som är ute och resor för att döda andra människor.

Denna gång är det en 18-årig ”svensk man” från Sundsvall som gripits i Uganda misstänk för att ha planerat terrordåd för al-Shababs räkning. Konstigt nog kallar Expressen honom man fast de i andra sammanhang kallas ensamkommande flyktingbarn ”snyft”.

Det ensamkommande flyktingbarnet som han varit tills nu bär det typiskt svenska namnet Abudala Karim fick sitt svenska pass för bara 6 veckor sedan när han bodde på flyktingförläggningen i Sundsvall. I det svenska passet är han född 1992 och i det kenyanska han också hade med sig är han född 1983. Om dagersättningen som ensamkommande flyktingbarn räckt till att spara ihop en flygbiljett till Kenya förtäljer inte historien. Det är överhuvudtaget sällan vi får höra hur dessa ”svenska” nolltaxerare och bidragstagare finansierar sina ”turistresor” runt jorden trots att en gammal polisregel säger ”följ pengarna”

Nåväl Sverige verkar dela ut pass som julklappar till småbarna på julafton och nu sitter ”svensken” i fjärran land och väntar på hemtransport på skattebetalarnas bekostnad, väl ”hemma” är det väl dags att planera för nästa nöjesresa.

Personalen på Sveriges ambassad i Kampala träffade ”svensken” igår och enligt Ellinor Lundmark på Utrikesdepartementets presstjänst mår “svensken” under omständigheterna väl…själv blir jag spyfärdig av alla dessa ”svenskar”

Källa: Expressen.


Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: