Hotet mot vår miljö

Vi känner alla till att växthusgaserna håller på att förstöra vår jord. Föroreningarna samlas i vår atmosfär. Den gas som utpekas som en av de farligaste är metangas och vi bär alla skulden till detta. Människan fiser, 15-20 gånger per dygn och vi är snart 7 miljarder på vår jord. Det blir en hel del metangas det, tillsammans med illaluktande svavelväte och lite annat vi släpper ut.

Fisen är inte bara en stinkande asocial företeelse utan hotar faktiskt hela vår planet. Varför är den inte förbjuden? Naturligtvis är det inte bara människan som släpper väder. Boskap svarar för en femtedel av världens utsläpp av metangas som i sin tur är en bidragande orsak till växthuseffekten. Om människan räknas som boskap är inte klarlagt, klart är att Homo sapiens ofta behandlas som sådan. Apropå utsläpp så släpper en gris faktiskt ut mer miljöfarliga gaser än en bil men har ni någonsin sett en gris med katalysator?

Regeringen, EU och FN tar inte miljöproblemen på allvar, med enkla medel kan de göra mycket för att rädda närmiljön och vår planet. Exempelvis säljs några av de värsta miljöhoten, ärtsoppa och bruna bönor, fortfarande helt öppet trots att dess miljöförstörande verkan är väl känt sedan generationer tillbaka.

2 thoughts on “Hotet mot vår miljö

  1. Men Stefan, hur kan du missunna Mona den här resan, hon har ju jobbat stenhårt de sista åren för att Alliansen skulle vinna valet, och flyget är ingen värsting när det gäller utsläppen av växthusgaser. Ett exempel tar ju Pettersson upp här ovan, och motorfordon och byggnadsuppvärmning ger många gånger högre del av växthusgaserna.
    Däremot våra invandrares höga nativitet ställer till problem, inte bara med detta genom rövhålsutsläppen, utan med alla andra saker som deras liv här för med sig. Boende, transporter, mer boskap, flygresor hem och allt annat ett modernt samhälle för med sig. Varje invandrare ökar säkert sina växthusgasutsläpp mer än vad Peter Eriksson och helgonet Maria Wetterstrand någonsin vill erkänna. Bor de kvar i sina hemländer så ökar de inte sina utsläpp alls i många fall, då strävan i dessa länder är att ta sig tillbaka till Muhammeds tid före år 632 enligt den Gregorianska tideräkningen. Här finns en snutt som visar när Maria Wetterstrand, Maud Olofsson och Mona Sahlin delade lägenhet. Intressanta iakttagelser kan göras.

    http://www.svd.se/nyheter/inrikes/webbtv/korseld-wetterstand-viker-sig-av-skratt_5534351.svd

  2. Det är komiskt att läsa om Mona Sahlin som tar en skattefinansierad bonnpermis från riksdagen och väljer att flyga till Thailand.
    Flygresor är som bekant det största hotet mot klimatet, så ser vi en spricka i det röd/gröna samarbetet?
    Nej förresten, Maria Wetterstrand flyger ju till Finland flera gånger i månaden, så flygresor kanske ska undantas från klimatpolitiken?
    Att leva som man lär är ingen slogan som går hem hos våra politiker.

Kommentera