Slöseriet med skatter

De som påstår att skatterna inte går att sänka ljuger!

De föregående inslagen om skatter var lite tråkiga med alla siffror. Ber om ursäkt för det. Jag ville bara berätta att vanliga lågavlönade knegare som Vera Vårdbiträde och  Willy Vaktmästare betalar runt 200 000 kronor om året eller 50-60 % i olika skatter och avgifter.

Nu till varför det har blivit så. Vi känner alla till kaninmannen och hans polare som fullt friska spelade handikappade och lurade till sig 75 miljoner av slöa tjänstemän och läkare.

Vi har 2000 utländska medborgare dömda för grova brott som sitter fängslade i Sverige ─ utomlands sitter 180 svenska medborgare. Varför inte byta och spara 2 miljarder.

Biståndet kostar 30 miljarder ─ nyttan kan diskuteras.

I min hemkommun Oxelösund byggdes en entré till en sporthall för 1,5 miljoner som ingen använde, det byggdes båthallar för 7 miljoner till 30 privata båtägare, en bowlinghall som var nyrenoverad för 600 000 revs m.m. och där styr det sådana som säger att skatterna måste höjas för att klara välfärden.   

Vad invandringen kostar får vill aldrig reda på. De korrekta politikerna och journalisterna säger att vi inte ska ställa människor mot varandra. Det är larvigt, det är det politik handlar om dagligen. Byggs en ny sporthall och så blir det mindre över till åldringsvården, fler byråkrater och det blir färre människor i vården och skolan, fler invandrare som det inte finns jobb till ger färre….och mindre….ja det får vi inte tänka på. På varje område utom invandring görs det budgetar och det räknas i delar av procent men invandringen får kosta vad den kosta vill. Allahu Akbar!

Det slösas i stort och i smått, överallt slösas det med våra skattepengar. Politiker och tjänstemän har helt enkelt glömt vems pengarna är.

Här en fråga ställd till  Ilija Batljan (S) som återfinns i Stockholms landstingspolitik.

Hur vanligt är det att skattemedel hanteras ovarsamt, enligt din uppfattning?

Jag kan mest uttala mig om de offentliga verksamheter som jag haft möjlighet att följa på nära håll. Jag vet därför inte hur det är på andra håll, men i Stockholms läns landsting är det tyvärr alltför vanligt med slarv och inkompetens som gör att resurserna inte används effektivt.

Några exempel på filmerna nedan. Andra exempel kan ni hitta hos SlösO

Skatteverket

Byråkratexplosionen

Motorvägen

Svensk slöjd

4 thoughts on “Slöseriet med skatter

    • Hej Stefan. Du frågade mig om statliga myndigheter. Jag kan inte hitta detta, Det närmaste jag kommer är denna men den känns inte aktuell. Den är från februari 2004. Jag sökte även i SN:s arkiv men många av mina och troligen andras insändare är borttagna. Har tidigar fått upp allt jag skrivet när jag söker på mitt namn nu kommer det bara upp ett litet fåtal.

      ……………………….
      Tillväxt.

      Socialdemokratin pratar om tillväxt som förutsättning för vårt välstånd. De tar själva täten och föregår med gott exempel.
      Att sjukhus läggs ner och industrin flyttar utomlands verkar inte bekymra regeringen.

      Man ordnar nya jobb. Under de 4 senaste åren har regering och riksdag skapat 50 nya byråkratier, nu är det totalt 272 (tvåhundrasjuttiotvå!!!)
      statliga myndigheter som gynnar pappersbruken och massaindustrin.
      Bland avdankade politiker och polare i adelsrörel(S)en råder ingen arbetslöshet, de får högavlönade smörjobb med
      rejäl fallskärmspension i dessa myndigheter.

      Lågavlönade och andra som av sin inkomst betalar runt 60 % i olika skatter och avgifter kan säkert hålla sig för skratt,
      när en allt större del av dessa skatter går till att försörja pappersvändare samtidigt som samhällsservicen blir allt sämre.

      Göran och Bosse undrar över underskottet i statens finanser, varför de måste låna upp 60-70 miljarder i år och
      varför inte pengarna räcker till där de behövs.
      Om de vaknar upp ser de kanske att lösningen inte är mer byråkrati och världens högsta skatter.

      //Tommy

Kommentera