Tullen får inte stoppa stöldgods på väg ut ur landet

BROTTSLIGHET & INVANDRING. Tullen får inte stoppa stöldgods på väg ut ur landet. – Vi kan varken frihetsberöva eller beslagta, konstaterar Jonas Karlsson, sakkunnig på Tullverket.

Stulet gods för uppskattningsvis 1-2 miljarder kronor försvinner ut ur landet varje år, enligt Larmtjänstpodden, försäkringsbolagens radioutsändning på nätet.

Internationella ligor har under senare år byggt upp stöldorganisationer som arbetar i närmast i industriell skala. Det är främst landsbygden som drabbas när lyxbilar, bildelar, entreprenad- och jordbruksmaskiner, båtmotorer, handverktyg och robotgräsklippare försvinner.

Tullen står handfallen inför utflödet av tjuvgodset eftersom man saknar lagstöd att ingripa.

98 procent av tullens resurser läggs på kontroll av införsel av varor.

– Det är det uppdrag vi har av regering och riksdag. Två procent ligger alltså på utförsel så vi mäktar inte med det som det ser ut idag, säger Jonas Karlsson.

Bussar med stöldgods i linjetrafik mellan Stockholm och Rumänien

-Pettersson noterar att den gränskontroll på införsel som fungerar dåligt utgör 98 procent av Tullens arbete. Problemet är gammalt och politikerna gör inget…

Läs mer på ATL.nu…

16 thoughts on “Tullen får inte stoppa stöldgods på väg ut ur landet

  1. Sveriges myndigheter fungerar när det gäller den pursvenska befolkningen för ALLA andra är det fritt fram att göra som det behagar en.

  2. Kan det vara så illa att regeringen stöttar en höjd konsumtion, genom att indirekt göra det enkelt för stöldligor att föra ut tjuvgods? Konsumtion, som allmänheten betalar med höjda skatter och höjda försäkringsavgifter. Det är ungefär samma filosofi, man kan misstänka med den gränslösa asyl- och anhörig-invandringen. Konsumtionen tvingas upp mot rekordhöjder men det är skattebetalarna som står för fiolerna. Den typen av ekonomiska tvångsåtgärder, som innebär höjda avgifter och skatter trots försämrad service, bör Svenska folket akta sig för och tänka på till kommande val.

    • Regeringen betraktar också utflödet som bistånd till Rumänien.
      Moms och avgifter på det vi tvingas återanskaffa blir en bra affär för stadskassan, och BNP.

  3. Annat var det när vi var i Tyskland och handlade julabrännvinet!

    Då fanns det helt plötsligt resurser att plocka in oss i hallen och genomsöka bilen och vårt bagage in i minsta detalj!

    Då var det helt plötsligt inga problem för tullen att det saknades lagstöd!

    För då var det skatt som skulle in!

    Enligt EU: regler, som vi i vanliga fall skall följa in i minsta detalj, får inte tullen kontrollera någon bara för att dom passerar gränsen!

    I Romfördraget, (”EU:s grundlag”) står det:
    Att någon överträder en EU gräns till lands, till sjöss eller i luften är inte tillräckligt skäl för att kontrollera resande, resandes fordon eller resandes bagage.

    Här väljer Sverige, som alltid annars skall vara bäst i klassen vad det gäller EU, att strunta i EU:s direktiv! Häpnadsväckande!

    Tullen i Helsingborg har stort pådrag och tvingar in mig i garaget där dom tömmer hela bilen och förhör mig om vad jag skall ha min sprit till och var jag har varit!

    Efter en bra stunds dividerande där jag får läsa lagen för tullarna och tala om vad som gäller, att det inte finns någon övre gräns för hur mycket alkohol man får föra in för eget bruk, får jag köra.

    Jag hade sammanlagt 19 liter starksprit, ett mycket grovt brott som bör ta 1,5 timmar i anspråk där även åklagaren kontaktas!

    • Precis strunta i direktiven, eller, allra bäst för Sveriges urbefolkning, LÄMNA det GALNA EU och bli fria igen!

  4. På tal om gränser så skriver SVT text idag:

    ”En svensk man har gripits i Danmark
    misstänkt för en dödsskjutning i
    Stockholm. Mannen är i 30-årsåldern
    och ska ha varit internationellt
    efterlyst i flera månader.”

    Min fundering är genast: – är han svensk eller ”svensk”…?

    Jag tror på det senare. Letade på danska nyhetssidor men hittade ingen mer info om detta.

      • Lena:
        Läs och begrunda….
        Lika illa som i ovanstående inlägg (hur Tullen fungerar),lika dåligt har nu sedan du lämnat staden åt sitt öde,även ditt gamla fik blivit olönsamt och kursat… 🙁
        Titta och fundera över hur landet istället,snabbt nu övergår till fler orientaliska te-stugor,och gästerna med sina vattenpipor !
        Tråkigt att uppleva hur allt förändras till det sämre:
        Från HD utan länk:
        https://hds.imgix.net/yoZ3jz7KfUjAzPDxLtbnjQLo7bY.jpg?w=1280&fit=crop&crop=faces%2Centropy&h=768&auto=format&q=60

      • Stenbock :
        Helsingborg är lika kört och äckligt som snart resten av Sverige.
        Tänker inte att återvända för en fika där !
        Blev idag kontaktad av goda vänner som inte bor i Sverige, de planerar för att tillbringa några veckor i Skåne nu i sommar.
        Nu har de läst att Kanada, USA och UK inte rekommenderar resor till Sverige.
        Sverige har ju inte plats för betalande turister, vi fyller landet med bidragssugare, för då känner sig svensken så universellt ”god” .
        Dårhus !

    • fredde:
      Detta var bekant för bloggen redan i lördags.Nu var ju denna info som kom från Danmark,som vanligt kodad i PK-organen,och därför fanns ingen orsak att skriva något kring detta.Din kommentar från text-TV visar nu,att det fördröjes några dagar innan censuren beviljat fritt fram.I detta fall två dagar….
      Ett av hundratals offer för invandringen. Om det nu inte tillhörde gruppen av självsanering.Nutida information i Absurdistan får man själv som i korsord,söka lösningen på !!

  5. Tullen är till för att säkra statens inkomster och inget annat. Eftersom de flesta politiker är skatteknarkare saknas vilja att ändra på det.

Kommentera