Venezuela höjde minimilönerna med 40 procent

KOMMUNISM. Venezuelas minimilöner höjdes med 40 procent från och med 1 januari 2018. Det meddelande president Nicolás Maduro under sitt nyårstal.

Det innebär att venezolanerna i praktiken kommer att tjäna motsvarande strax över 7 dollar med rådande kurs på den svarta växlingsmarknaden, det är ungefär 60 kronor i månaden i ett av världens i grunden rikaste länder som har mer olja än Saudiarabien.

Priserna steg med 1369 procent mellan januari och november 2017, enligt Reuters.

I helgen sköts en gravid 18-åring ihjäl i Venezuelas huvudstad Caracas när hon stod i kö för att köpa subventionerad skinka till nyårsmiddagen, enligt hennes anhöriga. Den unga kvinnan sköts i huvudet.

– Vi hade köat sedan klockan nio på lördagskvällen och bara stått och pratat när några fulla vakter kom och sa åt oss att gå därifrån, säger styvpappan Alexander Cisnero till nyhetsbyrån.

Hon vägrade och två av vakterna öppnade eld. En 20-årig man skadades. Den misstänkta skytten ska ha gripits.

Protester utbröt inför helgerna i Venezuela sedan regeringen misslyckats med att ransonera ut skinka till befolkningen i samband med jul- och nyårshelgerna.

-Pettersson tycker det är konstigt att Göran Greider inte skrev något om sitt socialistiska paradis i sin årskrönika…

10 thoughts on “Venezuela höjde minimilönerna med 40 procent

  1. För 10 år sedan hänvisade socialisterna till Venezuela
    som ett gott exempel för vad socialismen är god för.

    Många icke socialister som varnade och sade att det
    inte är hållbart och nu har vi svaret svart på vitt.

  2. Socialistisk variant av demokrati praktiskt tillämpad, vilket hela den feministiska humanitära stormakts-regimen i Sverige med Stefan Löfven (S) i spetsen ger sitt fulla stöd i all tysthet.

    • Landet är bankrutt. De har inte råd att betala av på utlandsskulderna. De har förhandlat, Maduro säger vi kan inte betala, utlandsbankerna säger ni kan inte betala och då får ni inte låna mer utan vi säger stopp. Maduro säger att förhandlingarna gick bra. Det blev sedan något förvirrat typ jag hittar på ett nytt bitcoin som ska slå världen med häpnad då vi betalar.
      Ett perfekt exempel på socialistisk retorik och logisk känsla. Det finns inga pengar. Trots det har Venezuelas ledande skikt käkat rysk kaviar och champagne bland annat för en miljard Euro.

  3. Antagligen har det blivit för stor efterfrågan på gamla matrester att priserna har gått upp.

    • Skinkan var en gåva från ett annat land. Spaniens olika välgörenhetsorganisationer kör varje år en kampanj i mataffärerna. När man handlar köper man extra ris, fisk med mera som man lämnar i deras stånd. De delar ut det till fattiga familjer så de kan göra en paella till jul. Smart system då allt går direkt ner i grytorna, inget sving, ingen rik Bengt Westerberg som stoppar pengarna i fickan

Kommentera