Varför stängde Hultsfreds kommun sitt flyktingmottagande?

INVANDRING. I december 2016 meddelade Hultsfreds kommun att den inte längre tänker följer sin lagstadgade skyldighet att ta emot och omhänderta flyktingar. Kommunen meddelade istället följande till de nyanlända:

”Ingen hjälp finns att få på åtminstone sex månader. Inga nya ansökningar om bidrag kommer att behandlas. Inga möten med socialsekreterare bokas. Den som behöver akut hjälp för att inte svälta hänvisas till en frivilliggrupp som delar ut mat. Vi rekommenderar att du söker dig till någon annan av Sveriges 289 kommuner.”

Vad föranledde detta drastiska beslut? DGS-TV besökte de ansvariga i Hultsfreds kommun för att få deras bild av situationen.

17 thoughts on “Varför stängde Hultsfreds kommun sitt flyktingmottagande?

  1. Det förefaller som om ett litet frö av förnuft börjat gro i Hultsfred, vilket kanske snart följs av andra kommuner?

  2. DGS-TV ett fantastiskt proffsigt och välgjort reportage, journalistik på sin högsta nivå! MODIGT, 10 POÄNG PÅ EN TIOGRADIG SKALA!

  3. DGS-TVO, Rasmus Dahlstedt, ett extremt bra reportage, MODIGT, STORT!! Detta reportage bevisar att ni behövs som motvikt till SVT och hatmedia!
    Min personliga åsikt är att det räcker nu, Sverige måste ta ansvar för Sveriges befolkning FÖRST, andra staters medborgare är definitivt inte vårt ansvar! Man blir förbannad på detta, det är extremt idiotiskt och vi kan tacka Socialdemokraterna och 7kövern för att Sveriges alla resurser går till detta samtidigt som skola, vård och omsorg, polis går på knäna! Vi behöver helt nya politiker som STOPPAR detta vansinne och stänger våra gränser för dessa grupper som ingen efterfrågar i Sverige! På grund av politikerfrälsets ansvarslösa massinvandringspolitik kommer vi alla att få en generellt sänkt ”välfärd” då detta skapar kommuner som Malmö och Södertälje som skulle gjort KK för länge sedan utan de kommunala utjämningsbidragen. Sanningen är ”rasistisk”, det finns inte plats för hela jordklotets parasiter här och Täby kommuns ordförande sätter fingret på en viktig punkt : BOSTÄDER finns inte i obegränsad omfattning! Herregud vilket vansinne och vilket misslyckande….När ska de ansvariga ställas till svars på allvar, typiskt att inte denna sosse, Ylva Johansson inte ställer upp i det välgjorda reportaget….
    SVT påstår att vi som skriver här och på andra ställen får betalt av Putin, snacka om propaganda och lögner!!

  4. Nu vet jag hur vi har missuppfattat det hela att det inte tillkommer oss. Att vi inte tänkte på det! Det är naturligtvis så det ska vara. Och så de menar. Det är inte: ”Alla människors lika värde”, vänsterpacket menar, utan: ”Allahmänniskornas lika värde”. Vilken miss!!! Att vi inte förstod det! 🙂 🙂 🙂

  5. De ställer inte upp på ”alla människors lika värde”, vilka rasister! 😉
    När alla lever i misär, först då har vi nått vårt mål, säger vänstern. Vi är dock lite mer jämlika, vi förtjänar att leva i lyx, baserat på historiska orättvisor. Vi är de enda som för de fattigas kamp, säger gåslever och champagne-vänstern. Gå och dö, säger jag!

  6. 14.000 rasiststämplade ! De har inget mer att vara rädda för – det kallas MOD oavsett anledningar, förklaringar eller argument. Bravo !

  7. Ett bra journalistiskt reportage av DGS-TV och Rasmus.

    Rasmus har gjort mycket roligt också.

  8. Sex månader alldeles för kort tid! Annars något för Sveriges övriga 289 kommuner att ta efter!

    Tror att Hultsfreds kommun och Hultsfredsborna blivit mer berikade än de någonsin kunde drömma om! Konstaterar att tänka efter före beslut och åtgärd gör att man slipper stå med rumpan bar! Kan tänka mig att det känns jävligt mycket ” kejsarens nya kläder”. Och där står kommunalrådet sprittsprångande naken i bara Adamskostymen, fast det förstod inte kommunalrådet förrän i det läget att det var helt kört! Hahahohaaaaaahoha än är inte sista pappskallen satt till världen hahahohaaaaaahoha!

    Stefan Löfven respektera folkviljan avgå, utlys nyval och anordna Swexit omröstning innan du kastar in handduken och lämnar ifrån dig nycklarna till din tidigare arbetsplats regeringskansliet! Vi väntar med spänning på din avgång, där du slår vantarna i bordet och förstår din litenhet i stora vida världen där det finns både Putinar och Trumpar av diverse olika modeller!

    • Och svetsblänket glöm inte flyttstädningen i Sagerska palatset när du blir vräkt. Men du kanske redan berikat dig med en herrgård att flytta till.

      • Av respekt för din yrkesstolthet, så kan du få lov att svetsa ihop dina egna fotbojor. Fusk eller brist på kunnande kommer beivras, slagen i järn blir du, gubbe lille!

  9. Media har nu kommit fram till att beskyddet av fru och son Trump kostar USA ca 1,5 miljarder kronor ca per år. Det kunde de ju fått 1500 ensamkommande för i ställer? Tror ni att de vill byta?

    Som jag har förstått avstår Trump från att ta ut lön och det ska jag ta reda på hur mkt det brukar vara.

    • Hur mycket kostar t ex den obetydliga Rossana Dinamarca varje år i lön, riksdagsassitens, arbetslokal, logi, traktamenten, flygresor, taxiresor och personskydd per år?

      Givetvis måste presidenter skyddas. Många har mördats eller attackerats.

  10. Enligt PK-logik så måste det väl betyda att Hultsfred nu är så ”rikt” att de inte längre behöver några berikare. Här finns pengar att hämta, PK !!!!

Kommentera