Centerpartist kräver ursäkt av vänstern för att de störde SD:s möte i Umeå

INRIKES. Sven-Olov Edvinsson, (C), 1:e vice ordförande i Umeå kommunfullmäktige, reagerar starkt på det som hände vid Väven på torsdagskvällen. Protesten urartade vilket medförde att SD tvingades ställa in mötet efter att brandlarmet i Väven utlösts.

Sven-Olov Edvinsson skriver i ett uttalande att mötesfriheten i Umeå kommun är okränkbar: ”Det inträffade har skapat välgrundad ilska hos många umebor. Därför måste de personer och organisationer som medverkat till det som inträffade på Väven klart och tydligt och snabbt ber om offentlig ursäkt!”, skriver Sven-Olov Edvinsson i Västerbottens-Kuriren. 

Han riktar sig speciellt till de personer och organisationer som stod bakom protesten: ”Bakom demonstrationen som urartade fanns representanter för bl.a. ung vänster, vänsterpartiet och ABF samt kulturaktörer som Profilteatern m.fl”, skriver Sven-Olov Edvinsson, som avslutar uttalandet med: ”Stå upp för allas mötesfrihet! Erkänn att händelserna i Väven gynnar en växande intolerans”.

-Pettersson säger att den samlande vänster har visat att de inte tar så hårt på demokrati och mötesfrihet som Sven-Olov verkar hoppas. De föredrar att riva ned i stället för att bygga upp…

När vänstern hotar och hatar

SD:s bästa valarbetare har visat upp sig igen

24 thoughts on “Centerpartist kräver ursäkt av vänstern för att de störde SD:s möte i Umeå

 1. Vänsterpatrasket ska dras i sina piercade öron. Fast nu undrar jag om inte Annie tänker dra Sven-Olov i öronen

 2. Jag kräver ingen ursäkt från vänstern.
  Tycker dom visar vad dom går för.
  Ingen Demokrati och helt blåsta i bollen.
  Det första som bör införskaffas efter nästa val är ett dårhus för dessa.

 3. Ekerö bibliotek köper in KGB-spionen Jan Guillous böcker men vägrar köpa in sanningssägaren Tino Sanandajis bok ’Massutmaningen’

  Kontaktuppgifter till Ekerö bibliotek
  08-12457300

 4. Det är väl det vi alltid sett, oavsett färg och partipiska, vissa politiker har på både kommunal och riksdagsnivå, tagit sitt uppdrag som folkvald på fullaste allvar. All heder åt er samtliga; leve demokratin och yttrandefriheten! Rensa ut korkskallarna och de illvilliga och låtom oss fröjdas! Trevlig helg, underbara Sverigevänner!

 5. Hej, jag stöttar och respekterar 1000% JIMMIE ÅKESSON och hela partiet, Sverigedemokrater, det är helt oacceptabelt att störa deras möten och tal, de har all rätt och rättighet att ha sina möten och åsikter, det är verkligen dags att stoppa de andra vänster våldsamma ageranden, jag är inte kommunist, inte femminist och jag stöttar stolt Sverigedemokrater, vi måste kräva att de, eller annat folk slutar att trakassera och störa Sverigedemokrater, för att de har också rättigheter och rätt till sina åsikter, jag hoppas folk kan uppföra sig mogna och inte fortsätta på det viset, tack.

 6. Vi har en statsminister som ska representera ett demokratiskt parti och som far omkring i världen och talar om allas lika värde samt att han ska sätta ned foten emot intolerans mot andra människor .Är det då inte på tiden att han sätter makt bakom orden och tar dessa demokratins dödgrävare i örat som inte respekterar andra partiers mötesfrihet utan gör allt för att undergräva demokratin i landet . Sedan kan man ju tycka att Vänstern en gång för alla tar itu med sin svans av anhängare som inte tillför något till partiet utan snarare förstärker intrycket av att vara ett odemokratiskt parti .

 7. Umeå, ja Umeå. För den som inte vet är Umeå en ultraröd stad. Det har gått många förbi tydligen.
  Löfven och Sjökvist med tidigare VPKare har fikat på samma hak med kultursnubbar som Stig Larsson och övriga DDR anhängare.
  E4an I Umeå har varit blockerad i miljösyfte med barn av Umeås feministiska kommunala styre.
  Vem hade väntat sig annat än detta i en stad som domineras av ett universitet som står i täten i genusvetenskap och tokgalen socialism.

 8. De som försöker sätta demokrati ur spel borde straffas hårt, mycket hårt..

  Det gäller även de ansvariga i Alliansen som med hjälp av DÖ satte demokratin ur spel.

 9. Man är minst sagt överraskad!! En Centarpartist med vanligt bondförnuft!!!! Bra!! Det finns hopp!!!!

 10. Att störa andras möten är attack på yttrandefriheten och demokratin. Det borde kriminaliseras!

 11. Alla i 7-klövern kräver ett ben att gnaga på. De har redan gnagat sönder Sveriges välfärd. Samtidigt som demagogiska tal om välfärdspolitik buggar och steppar ut ur deras munnar

 12. Mycket bra, Sven-Olov Edvinsson.

  Kul att få berömma en centerpartist.

  Händer inte så ofta, men gillar det ,när det händer.

 13. Då bör Sven-Olof Edvinsson se till att omedelbart dra in alla skattebidrag till dessa organisationer. Dessutom är tydligen Edvinsson vice ordförande. Var har vi ordföranden. Är han månne socialdemokrat som inte törs ta sitt ansvar?

Kommentera