Stöldliga hade bas i tiggarläger

ZIGENARE. Medan kvinnorna tiggde utanför Kalmars affärer ägnade sig männen åt annat ”arbete”. Enligt medieuppgifter åtalas sex män för omfattande stölder inom Kalmar län.

Det var Kustbevakningen som stoppade två skåpbilar strax innan de skulle köra på en färja i Trelleborg och det visade sig att skåpbilarna innehöll en stor mängd stöldgods som har kunnat spåras till ett 15-tal inbrott i Kalmar län och värderades till ca 400 000 kronor.

Barometern skriver följande i sin artikel.

”Utredningen visade att männen haft sin bas i det numera stängda Salvelägret utanför Kalmar och därifrån gjort sina stöldraider till bland annat Öland, Kalmar, Fårbo och Rockneby.”

”Det har också visat sig att männen under sin tid i Sverige gjort ett flertal resor ner till Rumänien för att sedan återvända.

– Min tolkning är att det inte var första gången de skulle lämna landet med stöldgods, säger Kjell Janneson.”

Detta innebär med andra ord att Kalmar kommun och Stadsmissionen finansierat denna organiserade brottslighet genom att erbjuda dessa brottslingar fri bostadsetablering vid Salvelägret med tillgång till kök, el/värme, toaletter, dusch och tvätt bekvämligheter vid Salvelägret och dessutom helt gratis.

En kostnad som Kalmars skattebetalare har fått stå för. En kostnad som sannolikt rör sig om minst 500 000 kronor med tanke på att Kalmar kommun även betalat Stadsmissionen för att de skulle ta ett ordningsansvar för Salvelägret.

Thoralf har bra koll på vad som händer i Kalmartrakten.

-Pettersson misstänker att det inte bara är i Kalmar som denna verksamhet förekommer och att alla som lägger pengar i dessa pappersmuggar är med och finansierar grov brottslighet. Man kan utan tvivel kalla tiggeriet för en kamouflage för den brottsliga verksamheten som uppenbarligen gett de ”stora intäkterna”.

 

Vi har tidigare skrivit om bussar med stöldgods i linjetrafik mellan Stockholm och Rumänien, det vet naturligtvis media och politiker om, men de föredrar att mörka, exempelvis kallar Expressen de kriminella för Kalmartjuvarna.

I Nyköping har vi den så kallade ”Flyktingprästen” som nyligen friades i ett liknande mål men verksamheten fortsätter. Om ”gudsmannen är naiv eller medveten om vad som sker vet jag ej. Troligen är han som det nya modeordet säger ”faktaresistent”.

 

Vi har tidigare skrivit om Salvelägret på bloggen och jag har i många år jagat utredningen som försvann utan resultat.

Jan Guillou påstod i Aftonbladet 1996 att Brå tillsatt en utredning om romer som inte gav önskat resultat, ett kort utdrag nedan.

”Det statliga forskningsorganet BRÅ tillsatte en utredning för att visa att zigenare verkligen inte stal för mycket. Utredningsresultatet gick emellertid dramatiskt åt motsatt håll, varför utredningen hemligstämplades. Denna gällande politiska moral, att förtiga olämpliga fakta, hindrade alltså länge all vettig journalistik i ämnet invandrare och brott” 

16 thoughts on “Stöldliga hade bas i tiggarläger

  1. Men man ska inte glömma vem som igentligentligen bär ansvaret för att just dessa människor som vigt sina liv åt att skäla och leva som parasiter på alla dom människor som går till ett arbete varje morgon för att bidra till samhället och göra rätt för sig. Jag själv bor ihop med en kvinna som kommer från före detta Jugoslavien men hennes rötter är i Ungern så hon är född Jugoslavien och som är det vet precis vad dessa människor är för några och vad dom är kapabla till. Och just därför så behandlar man dom för precis vad dom är, varken mer eller mindre, och det vet dom mycket väl om att i deras hemtrakter känner alla till och kan allt om dom och därför är det svårt att lura någon där. Så det dom nu gjort är att söka nya jaktmarker och det har dom funnit speciellt här i Sverige där alla är så blåögda och kan inte tror att det finns sådana människor, så det dom jobbar heltid med är att skäla så mycket dom bara kan och forsla det till sina hemländer, och även det är riskfritt för den gode svensken vägrar att misstänka något om alla dessa stakars människor som lever på två kronor om dagen och dessutom gör sig själva så ynkliga att man skulle kunna tro att dom kommer att dö när som helst. Kan ingen fatta att det dom gör är väldigt igenom tänkt och då menar jag inte några dagar tillbaka utan 4-500 hundra år sedan, dom har en mycket väl utvecklad strategi som dom följer till punkt och prick. Dom här människorna skulle aldrig i sina vildaste fantasier kunna tänka sig att göra som Svensson gå till ett arbete i hela sitt liv och betala skatt. Nej som jag skrivit tidigare så kallas detta beteende för att man är en parasit vilket betyder att man klamrar sig fast vid sitt offer och lever på allt som man kan ta ifrån dom.

  2. För att fungera behöver maktmakineriet vara välsmort från den minsta till det största bestånsdelen, från bottnen till toppen. Det vet varenda svensk. Nyckelordet är mutor. Och den som ger, han har …
    Jag är inte övertygad om att zigenartjuvarna lyckas på egen hand. De ljuger och bedrar, de ’smörjer’ den kugge/ de kuggar som är svaga, sårbara eller mottagliga för snyfthistorer.
    Svenska folket är också mottagliga – för påtrycknigar, de tiger och knyter handen i fickan.

  3. När detta zigenar.. f’låt: EU-immigrant-läger revs, fanns det kvar bl.a. ett 10-tal sönderslagna bilar, 23 (!) husvagnar (varav endast 2 hade ägare = Stadsmissionen) och tonvis med skrot och skräp.

    Marken behöver saneras då de släppt motorolja direkt på marken.

    Vidare har det gripits förare utan körkort, diesel har stulits på en närliggande entreprenadfirma….

    Ja, visst bidrar dessa personer till att berika vårt land!

  4. Svenskar ni har inte öppnat era hjärtan tillräckligt, ge kvinnorna mera så ska ni se att stölderna upphör!!!!

  5. Förslag för regeringen: Sluta dalta och inför undantagstillstånd i landet!
    Hög tid att lämna EU, spärra gränsen, och börja vräka ut kriminella om så krävs med vapenmakt! Och eftersom Hemvärn(?!) polis eller militär inte ”räcker till” skall frivilliga beväpnas samt tillåtas att sanera Sverige, – i vid mening! Demokratiska val förändrar ju inget. Läget blir ju allt desperatare!
    / Frivillig pensionär

  6. ”Varför är vi romer så hatade och diskriminerade vart vi än bor i stora antal i Europa? Trots att vi bott i europeiska länder över 600 år, varför?”

    Något som många zigenare i olika europeiska länder frågar sig dagligen.

    – Ja du tänker jag, den enkla betydelsen av
    ORSAK—>VERKAN verkar helt enkelt inte ha gått innanför pannbenet för zigenare precis som det inte heller gått innanför pannbenet för folk från Mellanöstern, Afrika samt en del av Asien. Det är alltid någon annans fel liksom – oftast majoritetsbefolkningarna i landet man för tillfället ockuperar – rikt som fattigt land, spelar ingen roll, allt är alla andras fel.

    • ”Gurra”!
      Kan der vara så att det sociala samhället har svårt att acceptera en grupp/sekt/folkslag(?), som under 100 – tals år inte ens fösrökt att anpassa sig till samhället?
      Kan det bero på att alla affärsmän jag känner vidtar avsiktliga och speciella åtgärder för att minska stölderna som zigenarna gör.
      Min vän, gulsmeden, tvingades stänga sin butik och gjorde om så att hans arbetsplats var vid ytterdörren.
      Han satt sedan bakom en gardin och öppnade bara för ”kända”
      personer.
      Kan det vara så att gamla ordspråket gäller; Som man bäddar får man ligga.

  7. Detta har Mölndalspolisen påpekat flera gånger – att de inte kan ta dem. Oregistrerade bilar, män utan papper fullt med ”gods” i bilen men de släpps efter ett par timmar och får tillbaka bilen med ”godset”. What is the point?? Borde vara inreseförbud för samtliga Romer som inte är bosatta i Sverige. De hittar bara på dumheter och skräpar ned. Ja, jag drar alla över en kam för man vet inte var gränsen skall sättas så då får det vara ALLA!

Kommentera