Chefredaktör stäms för förtal

HATMEDIA. Daniel Nordström lämnade Arbetarbladet i Gävle och blev chefredaktör och ansvarig utgivare för VLT, Arboga Tidning, Bärgslagsbladet, Sala Allehanda, Fagersta-Posten och Avesta Tidning den 1 februari 2016.

Redaktör Nordström, portades från Sveriges Radio inför valet 2014 eftersom han var för politisk. Jag är helt opolitisk sa Nordström och var helt oförstående samtidigt som han vägrade ta in annonser från Sverigedemokraterna inför valet. 

Nu stäms chefredaktör Daniel Nordström för grovt förtal för en publicering 2012 i tidningen Folkbladet, som han var ansvarig utgivare för vid tillfället. Det är en läkare som hävdar att han felaktigt framställts som “aktiv nazist” i tidningen. Han yrkar skadestånd på 1,7 miljoner kronor.

Bakgrunden är att läkaren citerats som expert i en statlig utredning om apatiska flyktingbarn 2006. Han var samtidigt ansluten till Svenskarnas Parti och Folkbladet skrev en ledare om detta 2012.

Efter publiceringen hörde läkaren av sig till Daniel Nordström och hävdade att han inte var nazist utan hade gått med i Svenskarnas Parti som en medveten provokation.

Läs mer…tänk på att artikeln är från Fagersta-Posten där herr Nordström är chefredaktör.

-Pettersson som också stämts för förtal, tycker nog att om man går med i numera nedlagda Svenskarnas parti så får man tåla att bli kallad nazist eftersom många andra också får tåla att kallas nazister, rasister och fascister utan att ha rätt till skadestånd men kalla en muslim för svartskalle då händer det saker. Och att begära ett skadestånd på 1,7 miljoner är ett skämt.

Däremot är Daniel Nordström en skitstövel. Han påstår sig vara för demokrati och yttrandefrihet men vägrar att låta SD annonsera i sina tidningar, han har tagit bort kommentarsfälten och säger att det är bättre att lägga tiden på journalistik än skit!

Daniel Nordström hänger gärna ut “högern” med namn medan han skyddar “vänstern och invandrare”.

Läs om chefredaktör “jag har ingen som helst politisk koppling” Nordströms eskapader på bloggen.

5 thoughts on “Chefredaktör stäms för förtal

  1. Ja vart tog dom Apatiska barnen vägen? Här borde Dramatiska
    Teatern hittat många framtidslöften, dom kunde ju trots sin ringa
    ålder verkligen spela teater ( med hjälp av föräldrarna).

  2. Ja Vlt är totalt ointressant sen den herrn kom in i bilden och massor av artiklarna numer har plus på sig så man inte kan läsa dom (deras val dock) men när folk skickar in nostalgi bilder som dom uppmuntrar till tycker jag fan inte dom ska låsa dom bakom nåt plus innehåll.

Kommentera