LO-toppen har börjat ro, eller även en blind kan hitta ett korn

INVANDRING. För ett år sedan hade LO inte ens börjat fundera på att kliva ner i båten men nu ror de av bara tusan. LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson och de andra ser med djup oro på ”hur människors oro utnyttjas av mörka krafter vi felaktigt trott tillhörde historien” och man nämner både Trumps valseger i USA, brexit och Sverigedemokraternas framfart bland arbetarväljare i Sverige. LO-topparna slår också fast att svensk arbetarrörelse har all anledning att vara självkritisk och att man är ”medskyldig till de växande klyftorna”.

Karl-Petter menar att svensk arbetarrörelse måste agera innan det är för sent. – Att vi, och andra, inte sett problemen ordentligt och inte förmått att presentera en sammanhållen politik som gör något åt de problemen som människor upplever i vardagen, det är oförlåtligt. Jag är förbannad på mig själv att vi inte förstod det här tidigare.

Stefan K skrev tidigare idag om att LO vill strama åt migrationen, men varför LO-basen inte såg det många av hans medlemmar såg långt tidigare vet vi inte. Är karl blind?

Nåväl, att han fortfarande inte ser klart märks när han påstår att han vill ha en tillbakagång av invandringspolitiken.
– Vi vill ha den flyktingpolitik som fanns på Göran Perssons, Ingvar Carlssons och Olof Palmes tid, säger Karl-Petter utan att fatta att det inte går att jämföra Palme som 1975 öppnade upp för mångkulturen och massinvandringen med Carlsson som stängde gränsen 1989. 

-Pettersson väntar lite med omdömet tills LO har rott lite längre, om inte detta är populism så vet inte jag, men helt klart är det inte rasism längre att vilja ha reglerad invandring…är du Sverige-demokrat Karl-Petter?

Så här såg det ut för ett år sedan i Dagens Industri…

lo_for_invandring

…och så här ser det ut i Aftonbladet idag.

lo_mot_invandring

30 thoughts on “LO-toppen har börjat ro, eller även en blind kan hitta ett korn

  1. […] Det är den 15 december 2016 när LO:toppen kommer ut som riktiga roddare, för mindre än ett år sedan var Karl-Petter och de andra för öppna gränser men nu har de öppnat ögonen och vill strama åt men någon ursäkt till alla dem som såg långt tidigare ger de naturligtvis inte. […]

  2. Karl-Petter och LO ledningen får läsa på, det kan INTE vara så svårt att se vad som händer i Malmö, Södertälje med flera kommuner och vad import av dessa grupper kostar, var ärliga, ta ett område som Järvafältet ett gammalt militärområde, där ligger Tensta/Rinkeby…Karl-Petter de har haft Sveriges högsta socialbidragskostnader i nära 40 år på grund av import a la Olof Palme, – i längden kommer detta att leda till att Sverige kraschar, ingen tvekan om det, Karl Petter och övriga inom LO – detta har medlemmarna fattat för länge sedan men de knyter näven i byxfickan….Börja med att erkänna SD, många fackliga medlemmar röstar på dem med rätta, erkänn deras demokratiska rätt att göra det och banna sådana pampfasoner som att lägga sig i medlemmarnas politiska val av parti och åsikter i invandringsfrågan!

  3. Jag är glad att jag tillhör ett politiskt obundet fackförbund men jag har märkt av att det finns dårskaper där med. På senaste regions-årsmötet hade några idioter bemödat sig med att skriva 40 motioner på hur facket skulle medverka till att hjälpa till med invandringen. Som tur var fanns det ledamöter som insåg att fackets uppgift är att ta tillvara sina medlemmars intressen och inte medverka till svenska politikers vaneföreställningar eller kasta sina medlemmars pengar efter arbetslösa invandrare. Motionerna röstades ner.
    Detta var dock inget LO-förbund ska tilläggas.

    • Det där snacket kan han hålla inne med, han är en av alla svikare och vårt minne är inte kort, han känner den kalla vinden nu och vet att den vinden inte längre smeker och kommer inte att ge honom fortsatt gräddfil, it´s over !

    • På pricken. Det där borde skrivas ut och delas ut som flygblad! Kanske kan väcka någon sovande?

  4. Har aldrig varit ansluten till en fackförening, det betydde bråk varje månad, jag tog bråket och betalade till A-kassan, detta för 40-år sedan !
    Det bästa var att en del av mina kollegor gjorde likadant.

  5. Det luktar förräderi, Löfvéns forna bundsförvanter står inte på hans sida av striden. Endast Reinfeldt, Fi och islam + kyrkan (enigheten !) är honom trogna – vilket är mycket ändå …..

  6. Han är bara pinsam
    Det var inte så länge sedan som han i DI basunerade ut att Sverige kan bli en superekonomi tack vare invandringen.
    Det är märkligt att han utan belägg får klämma ur sig sådant
    Han verkar tro att om han säger något så tror alla på det men folk kan tänka självständigt nuförtiden och de kan se verkligheten

  7. Oron och ångesten håller Sverige i ett järngrepp. Sverige har kört utför stupet och det inser nu även Karl-Petter Thorwaldsson

  8. Den enda anledningen till detta utspel är att LO har tappat så många medlemmar då dom prompt deklarerade att Sverigedemokrater inte kunde vara medlemmar då de inte delade deras ”värdegrund”…. Ridå.
    Nu när medlemsavgifterna sjunkit drastiskt har man kommit med det här utspelet som man pudlar ifrån direkt efter nästa val senast.

  9. Den där tjockskallige muppen borde be Jimmie Åkesson om ursäkt för allt skit som han slängt på SD som insett detta sedan åratal och varnat för och bara fått skit hat spott och spe av såna typer som Thorvaldsson.

  10. Att bli fackpamp kräver egentligen inget mer än att göra vad sozzarna begär av dig. De lataste oduglingarna på större arbetsplatser blev av någon anledning mer än gärna fackligt aktiva. Är man så in i helvetes dum att man utesluter och mobbar medlemmar för att de sympatiserar med SD, när man samtidigt utger sig för att vara en opolitisk organisation som sätter medlemmarna i främsta rummet, för att sedan inte begripa att man bitit sig själv i arslet…

  11. […] Det är den 15 december 2016 när LO:toppen kommer ut som riktiga roddare, för mindre än ett år sedan var Karl-Petter och de andra för öppna gränser men nu har de öppnat ögonen och vill strama åt men någon ursäkt till alla dem som såg långt tidigare ger de naturligtvis inte. […]

Kommentera