Föräldrarna nekade henne skolgång – kräver fem miljoner av kommunen

ISLAM. En 41-årig kvinna av pakistanskt ursprung som bor i Romerike, som ligger norr om Oslo, har stämt staden Oslo på fem miljoner norska kronor. Fallet tas upp i Oslo tingsrätt nästa vecka.

Anledningen är att hennes föräldrar hindrade henne från att gå i grundskolan i barndomen, och kvinnan anser att staden Oslo inte gjort tillräckligt för att få henne att gå i skolan.

Kvinnan och hennes psykolog påstår att kvinnans psykiska problem beror på förlorad skolgång.

Oslo kommun avvisar kravet och menar att ansvaret vilar på föräldrarna.

”Käranden måste redan våren 1991, eller åtminstone en kort tid efter detta ha insett betydelsen av  att bristen på grundläggande utbildning drabbar hennes möjligheter för inkomster och arbetstillfällen” skriver kommunen i ett slutanförande.

Oslo kommun avvisar också att de är ansvarig för att kvinnan inte gick i skolan.

Skolan kontaktade upprepade gånger kvinnan och hennes far och när de inte fick något svar anser kommunen att det var naturligt att tro att flickan hade flyttat tillbaka till Pakistan.

Kommunen anser också att hennes psykiska problem beror på andra orsaker än förlorad skolgång. Bland annat hon, på att hon varit fängslad hemma, utsatts för fysiskt och psykiskt våld, och att tvingats arbeta i hemmet.

-Pettersson antar att föräldrarna, om de lever, vill ha miljonerna för att sätta lite guldkant på ålderdomen och tycker att det är riktigt att de otrogna betalar…

Nettavisen

7 thoughts on “Föräldrarna nekade henne skolgång – kräver fem miljoner av kommunen

  1. Det blir stupstocken där till vänster, du har blivit dömd till fem rapp i röven, får vi se dig här igen så får du träffa mannen med repet och falluckan. Capiche?

  2. Min granne är psykolog och jag har aldrig förstått hennes villfarelser, i UK så var landet fyllt med ”pakkisar” de var helt omöjliga, först nu efter det här inlägget så förstår jag att de är på något sätt ”besläktade”, tack för att gåtan för min del är löst.

    • Ja i Pakistan så måste förstekusiner gifta sig med varandra så då förstår man varför en del bara har 2 hjärnceller (som alltid bråkar med varann..) inaveln har väl den effekten.

  3. Hur muslimerna kan få till det. Återigen är det någon annan som skall se till att det finns mat i matskålen, vatten i bunken och en dörr att stänga till buren.

  4. Banditer dom försöker hela tiden o sno åt sig pengar, bara klagomål alltid Usch bad trött man blir på hela skiten ,

Kommentera