Åtal mot sex poliser i Baltimore läggs ner – hatmedia besvikna

HATMEDIA. Media i Sverige är besvikna över att åtalen mot de sex poliserna som misstänktes i samband med att Freddie Gray dog i samband med att han greps i Baltimore. Åklagarna tog beslut att lägga ner åtalen inför den rättegång som skulle inledas på onsdagen mot en av poliserna. Rättegångar mot två andra poliser var planerade att inledas i september och oktober.

Freddie Gray
Freddie Gray

Det innebär att åklagarna inte lyckas få en fällande dom mot någon av de sex poliser som misstänktes ha bidragit till att den 25-årige Freddie Gray dog när han greps i april 2015. Hans ryggrad skadades när han satt i polisbuss och dog en vecka senare.

Grays död ledde till omfattade protester mot polisbrutalitet som följdes av upplopp dagen då han begravdes.

Freddie Gray var svart och hans död är ett av de fall som uppmärksammats i debatten i USA om polisens våld mot svarta i landet. Mycket av kritiken har samlats i medborgarrättsrörelsen Black Lives Matter som kommit att bli en stark politisk röst i USA.

-Pettersson menar att detta är ett typexempel på hur media i Sverige arbetar, de har hela tiden försökt att få det som att det var vita poliser som dödade en svart man, men de ljuger och vinklar för att annars har de ingen historia.

Plockar de bort rasismen och skriver sanningen, nämligen att oftast är det svart som dödar andra svarta så har de inget att skriva om. Titta på bilderna på de inblandade och försök förstå ur svenska journalister kan få detta till rasism. Möjligen är polisen hårdhänt och bjuder inte på korv och hamburgare som sina svenska kollegor men då är både vita och svarta poliser hårdhänta.

Det svenska medierna är minst sagt ynkliga, de slår på stort när det sker grymma gruppvåldtäkter i Indien men i Sverige blir det bara notiser och vilka gärningsmännen är nämns sällan eller aldrig. Exempelvis gav TV4 det man kallade det grövsta brottet någonsin tolv sekunder och Expressen hade ingen bevakning alls.  

TIDIGARE 2015-05-02. Rasupplopp i USA trots svart styre

I Baltimore i USA kommer det att väckas mordåtal mot de sex poliser som var inblandade i gripandet av Freddie Gray, den svarte 25-åringen som dog av en bruten nacke efter att han gripits av polis. Det meddelades mycket överraskande av Marylands delstatsåklagare  Marilyn Mosby på fredagseftermiddagen, svensk tid.  

Mord. Dråp. Vållande till annans död. Grova tjänstefel. Med mera, med mera.

Det är ingen överdrift att säga att Marylands unga nyvalda delstatsåklagare för Baltimore, Marilyn Mosby, överraskade alla med sitt besked att hon utfärdat order om ett omedelbart gripande av samtliga sex poliser som var inblandade i Freddie Grays död.

– Hans död var ett mord, slog hon fast under en presskonferens.

Mosby berättade även att poliserna på sannolika skäl är misstänkta för att ha orsakat Grays död, enligt åklagaren först genom gripa honom utan laglig grund, sedan genom att hantera honom så våldsamt att han bröt nacken i polisbussen. Därefter har de inte sett till att han fick omedelbar sjukvård trots att han var uppenbart svårt skadad och trots att han själv vädjade om hjälp tills han inte längre andades.

Överraskande är alltså även hastigheten i åklagarens utredning och beslut – hittills har det sagts att det kan dröja månader innan allt är utrett, ett faktum som bidragit till ilskan och intensiteten i demonstrationerna.

Marilyn Mosby underströk att hon själv kommer från fem generationer av poliser, att alla är oskyldiga tills motsatsen bevisats, men att hon är hundraprocentigt inriktad på att gå till botten med Freddie Grays död.

Mosby vände sig också direkt till alla de som i Baltimore och över hela USA om och om igen protesterat mot Grays och så många andra svarta mäns död i kontakt med amerikansk polis och sa att hon lovar att ge dem rättvisa och att arbeta för att saker och ting förändras till det bättre.

-Pettersson är lite undrande över de så kallade rasupploppen som påstås bero på att svarta diskrimineras.

  • USA har en svart president.
  • Borgmästaren i Baltimore är svart.
  • Polischefen i Baltimore är svart.
  • Åklagaren Marilyn Mosby är svart

Detta bildspel kräver JavaScript.

De åtalade poliserna, ja titta nedan och kom  inte och påstå att svarta som sköter sig inte kan göra karriär och få jobb i USA, det är som i Sverige. De som inte sköter sig kör med rasistkortet när de inte får som de vill och journalisterna hakar på med vita poliser som dödar svarta män i stället för att försöka berätta sanningen.

2015-05-02_0803

4 thoughts on “Åtal mot sex poliser i Baltimore läggs ner – hatmedia besvikna

  1. Ett begåvat inlägg i debatten om våldet i USA, – ”Black Lives Matter” är en aggressiv rasistisk organisation, här beskriver Anthony Brian Logan, USA, på ett intelligent sätt att ”All Lives Matter.”
    https://youtu.be/-9X_HmBRjc4

  2. Here’s more… svarta som slåss…. och en man som lugnt filmar samtidigt som han beställer en jucig måltid på ChuckyCheese eller var han nu är. Brandarbetarnas insats är…. njugg…. /he he he/ och polisofficeren som kommer är inte så intresserad han eheller…. ”Get the fuck off my leg…” skriker hon till brandarbetaren. Varning – det är snuskigt språk i fajten mellan töserna.

    https://youtu.be/1D433XHSAhk

    ps
    Om det blir en country-artist i länken så är det inte mitt fel utan det jävla web-firman som vi anlitar. /ni får ha ursäkt. / här är annars länken, lägg till https för kolon ://youtu.be/1D433XHSAhk

  3. Man läser dagligen om hatmedias ogenerade dyrkan av Hillary Clinton. Hatmedia har så fel i huvudet att det är bättre att de håller käften.

Kommentera