Åkesson på Cupol i Oxelösund

INRIKES. I lördags besökte Sverigedemokraternas partiledare och enligt många Sveriges blivande statsminister Cupol i Oxelösund. Där var också Linus Bylund, Paula Bieler och några till i SD:s absoluta topp samt lokala politiker, tillställningen var lugn, så lugn så polisen som skulle hålla koll åkte till Nyköping i stället. Om detta inte en rad i länstidningen Södermanlands Nyheter.   

INSÄNDARE. Det brukar sägas att varenda knallhatt kan skriva i en tidning men alla kan inte göra en tidning. Den tesen får sägas stämma bra in på platschef Anna Falk på länstidningen Södermanlands Nyheter, SN.

Tidningen gör en korrekt bedömning av allmänintresset när den skriver om och inför ett besök av Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson på nöjeslokalen Cupol i Oxelösund, där Åkesson ska stå på scenen tillsammans med bandet Bedårande barn och med Ultima Thule som förband, men på något vis kopplar SN också ihop nöjesarrangemanget på Cupol med ett så kallat Språkcafé mot SD, med ej namngiven arrangör, som ska hållas samma kväll på annan plats i Oxelösund.

Jimmie på Cupol
Jimmie på Cupol

Det kan mellan raderna förstås att SN vill varna för eventuella ”stökiga” konsekvenser av evenemanget på Cupol vilket tidningen även varit snabb att göra vid tidigare Ultima Thule-spelningar i kuststaden. Det är ingen klockren objektivitet Falk och SN visar upp i sin odelat negativa rapportering runt dessa evenemang, men så är heller inte objektivitet något honnörsord på SN:s allt mer personalfattigare nyhetsredaktion.

Men, upphäver helt sitt journalistiska uppdrag som trovärdig nyhetsförmedlare gör Falk och SN när det inte alls går som SN antytt i sin förhandsartikel och inte med en endaste rad, vare sig i papperstidningen eller på nätet, rapporterar om hur besöket av Åkesson och musikevenemanget på Cupol avlöpt, läsarna tvingas istället gissa!

Det är begripligt att tusentals tidigare SN-läsare numera väljer att googla eller söka kompletterande uppgifter i sociala medier, som exempel Petterssons blogg, därför att det vet att Falk och SN arbetar med skygglapparna på och väjer för att redovisa verkligheten. Frågan till den okunniga tidningschefen Falk är varför SN berättar om ett uppmärksammat nöjesevenemang på Cupol men ingenting om vad som sedan hände! Med samma logik skulle SN kunna skriva förhandsartiklar om lokala fotbollsmatcher men inga matchreferat! Gissa tvingades även intresserade läsare göra när det gällde den eventuella uppslutningen på det anordnade Språkcafét mot SD, inte heller ett ord om den saken i SN. Så där fanns det trots allt en rak linje i Falks och SN:s hållning…

***

-Pettersson tackar för den insändaren från skribenten och hoppas att ”Språkcafét mot SD” fortsätter även när Jimmie Åkesson inte är i stan för de nya svenskarna lärde sig väl inte vårt vilda tungomål på några timmar en lördagskväll, men vi får hoppas att arrangörerna av Språkcafét lärde ut lite om demokrati och respekt för varandras åsikter…

Nu var SN inte välkomna på Cupol på grund av känd anledning, Södermanlands Nyheter fällda för grova publistiska övertramp, men de brukar inte ha någon bemanning lördagskvällar ändå. Pettersson var välkommen men heller inte på plats men har frågat runt bland närvarande.

Avslutningen efter en magisk och oförglömlig kväll, från Therese Johansson…

7 thoughts on “Åkesson på Cupol i Oxelösund

  1. Kul att en av Sveriges demokratiskt valda partiledare, ”rockar loss” i det vackra Oxelösund.

    Tråkigt att inte ”lokaltidningen” SN tar av sig ”överrocken”.

    Passar på att pusha för ett bra inlägg från Dagens Samhälle.

    ”Ansvarstagande går inte att curla fram.” , skriver Josefin Utas, som avslutning på ett suveränt bra debattinlägg i Dagens Samhälle.

    Måste säga att Josefin har blivit en trevlig bekantskap att läsa.

    Mycket träffsäker med sin verklighets beskrivning i olika samhällsfrågor.

    Läs gärna…………

    http://www.dagenssamhalle.se/kronika/curlande-samhaelle-odlar-fram-fler-offer-23633

    • Peter…bra artikel Josefin Utas….! Första stycket var suveränt…, – man lär INTE människor att det är viktigt att ta hand om sig själva utan andra individer ska komma först, vi ska ta hand om de i Afrika och Syrien INTE oss själva….Ungefär något i den stilen tror jag hon menar, OCH TÄNKER MAN SÅ FEL ÄR DET INTE KONSTIGT ATT SVERIGE ÄR PÅ FEL VÄG NER I DIKET….!
      Läste INTE klart hela artikeln, är i Thailand….Nu ska jag strax ut och göra något annat, ska läsa hennes artiklar senare….

  2. SN är blott en mikrob. Ett slags lika intet som en galax på 13 miljarders ljusårs avstånd. Verkligheten är för SN, med sanna ord sagt, långt, riktigt långt, borta, Gränslösa godhetsälskare som inte kan härbärgera sina egna tillkortakommanden. De väljer att projicera sina personliga nederlag på de människor som vågar och har mod att stå upp för sin egen åsikt.

  3. SD har blivit ett PK-parti, som pratar om ”öppen svenskhet” och ”lagom”. Tror ni verkligen att de kommer kunna förändra samhället?

  4. Inte många lokaltidningar som kommer klara sotdöden! Mest gamlingar som troget prenumererar, mest beroende på födsel och ohejdad vana!

    Lokalblaskorna så fruktansvärt ointressanta att klockorna stannar och blommorna dör av fullständig utmattning!

    Vem fan är intresserad av slagsmålet på krogen i lördags, hur många rattfulla Kling och Klang lyckades lagföra, vilket bondfångeri som är populärast just nu, pågående tjuvjakt, trafikolyckor och sist men inte minst sportaktiviteter någonstans i gärdsgårdsserien! Kommit i den åldern där dödsannonserna möjligtvis kan liva upp stämningen lite grann! Fast inte vill jag betala pengar för att ta del av de lokala förmågornas dödsfall, den informationen får man ändå via mun mot mun metoden information lite fördröjd kanske men det är fullständigt acceptabelt!

    Roligare kan man ha för pengarna än att läsa om och spekulera i vem som gjort vad på byggden!

  5. SN har förlorat nästan allt av sin forna glans. Jodå, tidningen var intressant en gång i tiden, men det är nu ett tag sedan.

    Om det är ägarna, de tillsatta chefredaktörerna eller medarbetarna som sänkt blaskan till så här låga nivåer är svårt att sia om.

    Jag känner flera som slutat prenumerera och fler är på gång, bara så att chefredaktören vet.

    Lek med tanken att någon annan av 7-klöverns partiledare uppträtt på scenen med valda delar av den svenska musikscenen strax under de största kändisarna. Tror någon att SN varit lika återhållsamma med rapporter från arrangemanget?

    • Bra inlägg, Stefan K.

      Jag instämmer till fullo, i det du skriver om i din kommentar.

Kommentera