Vad är sant frågar lokaltidningen, som inte är fri och oberoende

MEDIA. Hackerattacken visar att det finns krafter som medvetet försöker tysta den fria och oberoende pressen, säger SN:s chefredaktör Anna Falk som är oroad över det som sker.

– Det här är naturligtvis mycket oroande. Det visar på sårbarheten i det moderna samhället, och hur skör den tryck-och yttrandefrihet vi ofta tar för given faktisk är.

– Och detta i en tid när många krafter medvetet försöker tysta den fria och oberoende pressen, säger Anna Falk.

Länstidningen Södermanlands Nyheter med SN.se var en av de sajter som drabbades av attacken som helt slog ut några av största mediesajterna, Aftonbladet, Expressen och Dagens Nyheter.

-Pettersson anser att chefredaktör Anna Falk naturligtvis har rätt. Om pressen var fri och oberoende, om inte så spelar det ingen större roll att några sajter ligger nere då och då.

Nu är det så att Södermanlands Nyheter är långt ifrån en fri och oberoende press, de styrs i detalj från Eskilstuna där även ansvarige utgivaren sitter och de har flera gånger visat att de inte är mogna uppgiften, bland annat med en komplett vansinnig publicering som platschef Anna Falk och företrädaren Göran Carstorp dessutom hårdnackat försvarade och menade var att betrakta som god journalistik! PO var som bekant och inte oväntat av den direkt motsatta åsikten.

Det journalistiska haveriet vill man naturligtvis glömma på SN och det blir ju högst irriterande om Petterssons blogg istället gång på gång påminner om det publicistiska övertramp som kan vara det grövsta i tidningens över hundraåriga historia.

SN, egentligen Eskilstuna-Kuriren, har idag kraftigt minskat bemanningen på SN:s redaktion, och den obefintliga bemanningen på kvällar och helger är det ganska enkelt att leda detta i bevis. Det material som produceras på den egna redaktionen kallas på branschspråk för indoormaterial och beräknas i procent av det dagliga innehållet. Idag är SN nere på uppskattningsvis 20 till 30 procent indoormaterial (vilket i det här sammanhanget menas lokalt material); cirka tre fjärdedelar av SN:s dagliga innehåll är alltså inköpt från TT, samproducerat material med koncernens övriga tidningar, läsarbidrag samt så kallat servicematerial: korsord, serier, väder, tv-tablå etc.

”Vad är sant?” frågar sig SN i en annonskampanj i den egna tidningen och vill i en helsidesannons visande en så kallad bildjournalist (läs: fotograf) bland annat lura i läsarna att fotograferna och bilden är viktiga och prioriterade inslag i SN. Det skulle vara roligt om platschef Falk kunde ge några belägg på hur sann den bilden av SN är. Menar verkligen SN:s platschef att tidningen satsar på sina fotografer och på bildjournalistik när varenda tidningskoncernen i hela Sverige istället drar ned eller helt lägger ned sina bildredaktioner! Utmärkt om det som anges i egenannonsen är sant! Tyvärr har platschef Falk en tendens att tumma på sanningen och en förmåga att undanhålla läsarna verkligheten, men vi väntar med spänning på att Falk i sin egen krönika i SN ska redogöra för hur framtiden ser ut vad avser bildjournalistiken i SN.

-Pettersson menar att tyvärr, och det menar jag, är inte pressen fri och oberoende och mycket av det de skriver är dessutom inte sant, läs journalisten som ber om ursäkt och fundera gärna vilken tidning han arbetat på…

sn vad är sant

13 thoughts on “Vad är sant frågar lokaltidningen, som inte är fri och oberoende

  1. I och med de stora mediadrakarnas påhittade syberatack och beskyllningen på Ryssland så sjunk relationerna mellan Sverige och Ryssland dramatiskt.
    Är svensk massmedia på väg att starta krig mellan våra länder, eller har dom insett att Putin är en betydligt bättre ledare än Rövhålet Lövén och vill byta.

  2. Hackerattacken är ett hot mot demokratin och den ska vi ta avstånd från. Ett lika stort hot är det när alternativa medier tystas av liknande attacker, men då är etablerad media tyst. Hyckleri.

    SN är varken fri eller oberoende, utan styrs av en väl utmejslad agenda. Om ansvariga på SN insåg detta, skulle de ha ett av svaren på varför läsare över tidningen.

    Självklart är det pinsamt för SN när de försöker censurera och undanhålla fakta som enligt dem är känsliga, när man samma dag kan ta del av hela sanningen i sociala- och alternativa medier.

    Där har SN ytterligare ett svar på varför läsare överger tidningen. Ingen kund vill köpa en halvfärdig produkt, särskilt inte när konkurrenten kan erbjuda en färdig produkt till kraftigt reducerat pris.

  3. Håller med dig Grune, nästan.

    För mig känns det som att detta var en välplanerad skarpövning för några av Sveriges Cyberkadetter. I ett pågående propagandakrig.
    Noggrant utvald tidpunkt och mål, för att inte göra stor skada dock föra ännu större väsen.. Lyckat? Absolut!

    Skyll på Ryssland, det går hem i dessa tider ju… och fortsätt vara upprörda!

    • Klart dom skyller på Rysssland, hur ska dom annars få med sig svenska folket när man ska ansluta till NATO?

      • Huvet på spiken!

        Dessutom ska vi komma ihåg de så kallade ”undervattensaktiviteterna” som ska ha ägt rum i anslutning till riksdagsvalet 2014, ni vet när marinen åkte runt, runt och…lyssnade.
        Det var samma, då också: ”Vi måste ansluta oss till Nato. Nu! Ryssen kommer!”

      • Enligt Absurdistanskt statsstyre,samt dess statskontrollerad press,kommer allt ont från rysk sida..
        Allt gott med undantag av Trump,kommer från USA ! 😉

  4. Vi fick beviset direkt att detta är något som iscensatts av Svensk massmedia. Lokaltidningen Länstidningen i Södertäljes Webbsida hade en liten notis om detta i ett par timmar, sedan försvann den för gott.
    Dom kom väl på att det var ett falsarium!!!!

  5. Hur fan kan dom kalla sig fri och oberoende, när dom fungerar
    som Megafon för det sittande styret?`?????

  6. Bra skrivet, Pettersson.

    ”Den fria och oberoende pressen”, säger Anna Falk.

    Hon kan väl inte då, mena sin egna ”lokaltidning” SN? Jag tvivlar.

  7. Oberoende? Fri?
    Medarbetarna är oberoende av en månadsinkomst eller frilansuppdrag?
    Medarbetarna är fria att skriva vad de vill utan redaktionens OK?
    Medarbetarna är oberoende av de åsikter de format under sina liv?
    Medarbetarna är fria att publicera annonser från samtliga partier?

    Oberoende? Fri? Skitsnack.

  8. Längtar till den dagen då vi är med pk tidningar och dess journalister.
    Presstödet går bara till dessa tidningar och ägare är rika Bonnier.
    Begriper inte hur företag kan annonsera i dessa lögntidningar.

Kommentera