Från Iran till eget boende

SvD berättar om två afghanska killar som kom till Sverige för tre år sedan och nu har tilldelats egna lägenheter.

De afghanska grabbarna Mahdi och Yousef är s.k. ensamkommande som aldrig bott i Afghanistan, men som flydde till Sverige när den iranska polisen vill skicka tillbaks familjen till hemlandet.

Så lyder grabbarnas version om varför de befinner sig just i Sverige, nästan 400 mil och tjugotalet länder från Iran.

Jag struntar blankt i varifrån de kommer och köper inte deras version. Enligt SvD är den afghanska befolkningen i Iran fattig och ska man tro grabbarnas utsaga har de åtminstone bott i det landet under minst femton år, dessutom under fattiga förhållanden om man ska tro artikeln. Hur man som fattig har råd att resa dessa 400 mil med hjälp av smugglare som tar 70 – 100 000 kronor för trippen, övergår mitt förstånd och vi talar här om 70 – 100 000 i svenska kronor, vilket torde motsvara flera årslöner för en iransk låginkomsttagare.

Jag struntar också blankt i att Mahdi och Yousef gillar att åka slalomskidor, att de gör en och annan vurpa i backen och att de avskyr snö. Idrott är dessutom den bästa integrationen och fungerar bättre än de miljarder som kastas ut i meningslösa projekt.

Däremot struntar jag inte i två två uppgifter som avslöjas i artikeln.

Vi pratar om två ensamkommande afghaner från Iran. Den ena är 18, den andre 19 och alltså inget barn enligt svensk definition. Därmed ska 19-åringen inte ha rätt till de förmåner och fördelar som ensamkommande tilldelas och eftersom han inte ens har börjat gymnasiet, misstänker jag att han placeras i klasser med 15-åringar. Är det bra?

Det jag definitivt inte struntar i är att både Mahdi och Yousef från Iran har tilldelats egna lägenheter efter bara tre år i Sverige. Du som läser detta kanske kan informera oss andra om hur många 18-åringar du känner som har en egen lägenhet, gratis dessutom. I Stockholm är kötiden för en egen bostad 8 – 10 år. Studenter kan få vänta i 5 år på en bostad. Igår berättade vi också att Stockholm och övriga Sverige går miste om både svensk och utländsk kompetens p.g.a. bostadsbristen.

De afghanska vännerna Mahdi och Yousef har lyckat få egna lägenheter efter bara tre år i Sverige, dessutom gratis. Någon mer än jag som reagerar?

SvD

7 thoughts on “Från Iran till eget boende

  1. Hur kan det komma sig att sådant här får förekomma?
    Hur kan det komma sig att någon ka ta ett sådant beslut?
    Hur kan det komma sig att ingen gör något åt detta?
    Hur kan det komma sig att ansvariga får behålla sin position?

  2. Den barnlöse Löfven får väl adoptera en skock afghaner om han prompt ska ha dem här. Men det stupar nog på lämplighetsprövningen.

  3. Kriminellt och helt sjukt att inte utvisa dessa två ljugande män dit de kommer ifrån, – Costa Gratis måste få ett annat ledarskap, det har gått för långt, alldeles för långt.
    Sverige behöver ett asylstopp, vi och Tyskland har tagit emot tillräckligt med slödder, nu får resten av EU leva upp till överenskommelsen om fördelning av flyktingarna, vilket de INTE kommer att göra.
    Hittills i år har det kommit 120,000 flyktingar till Grekland och det bara fortsätter….Till Sverige beräknar Integrationsverket att det kan komma 150,000 i år….!
    SD måste ställa krav i Riksdagen om ett flyktingstopp och ta strid med politikerslödder som Löven & Romson & Frittolin….
    SD bör tydligt markera att dessa klåpare inte tar sitt ANSVAR, SD bör försöka få budgeten fälld och ett nyval omgående!

    • 2015 tog Sverige emot 160,000 ”flyktingar” – STÄNG GRÄNSEN, FLYKTINGSTOPP NU!!

Kommentera