Kommunal är emot vinster i vården men…

FACKLIGT. Trots att Fackförbundet Kommunal är uttalat motståndare till vinster i välfärden äger fackförbundet 42 000 aktier i den privata vårdkoncernen Attendo, skriver SvD Näringsliv. Attendo har gjort sig kända för att de har sin bolagskonstruktion med ägande ifrån skatteparadiset Jersey. 

Köpet gjordes när bolaget börsnoterades i november och aktieposten är värd nästan 3 miljoner kronor.

Enligt Kommunals rapport från den 20 januari i år finns det en konflikt mellan vinstintresse och de välfärdspolitiska målen:
”Kommunal anser att en nonprofit-princip ska vara rådande inom vård, skola och omsorg”.

Däremot har man inga regler mot att investera i privata företag inom vård, skola eller omsorg i välfärden. Aktierna är en del av deras värdepappersportfölj som förvaltas av Swedbank Robur.

-Pettersson har inget emot att Kommunal köper aktier i privata företag men är stolt över att jag inte delar den socialdemokratiska rörelsens värdegrund…

Alltid på Lyran med Kommunal

Kommunals ordförande ljög med handen på hjärtat

Kommunalpamparnas miljonavtal

 

5 thoughts on “Kommunal är emot vinster i vården men…

  1. Kanske ett ideellt ägande?

    Eller kan det vara så att medlemmarna betraktas som så korkade att de inte förstår vad dubbelmoral är?

    Visar på en sådan oerhörd respektlöshet mot medlemmarna och deras inbetalda avgifter!

    Medlemmarna betalar in ca en miljard till kommunalarbetarförbundet per år! De ekonomiska resurser som används för att stärka kassan hos kommunalarbetarförbundet ska ju självklart användas och satsas i företag som lever upp till den av medlemmarna uttalade normer eller fastslagna policy som gäller för investeringar!

    Kommunalarbetarförbundets agerande hotar de svenska fackförbundens existensberättigande!

    Representanterna verkar hellre vilja supa ner sig än att ta ansvar!

    Kommunalarbetare avsluta kommunalarbetarförbundet och skapa en ny organisation som tillvara tar Era intressen! Egentligen borde ni även lämna LO, den där Torwaldsson tillför ju ingenting annat än sin egen kroppshydda och det är väl Ni medlemmar inte betjänta av?

  2. Hmm. Lo anklagar SD för att gynna vinstgivande företag i vården medan ett av deras egna förbund är aktieägare i en sådan vårdkoncern? Bra jobbat LO! :p

Kommentera