SD stiger kraftigt i SCB:s mätning – S rasar

INRIKES. Sverigedemokraterna ökar kraftigt i SCB:s stora partisympatiundersökning, och får 19,9 procent. S rasar till 27,6 procent och MP landar på 5,9 procent. Med 9 000 tillfrågade är det den största mätningen av partisympatier som görs.

Vid SCB:s senaste mätning, som presenterades i juni, hade de rödgröna, inklusive Vänsterpartiet, 43,2 procent av stödet och allianspartierna 40,3 procent.

2015-12-01_1020

2015-12-01_0941

16 thoughts on “SD stiger kraftigt i SCB:s mätning – S rasar

  1. Aron …..mest synd är det om dej som har otur när du tänker. Du har dåligt omdöme o bör upphöra med kvalificerat skitsnack om andra människors upplevelse i sina liv. Fåntratt

  2. Vänsterpartiets partisekreterare Aron Etzler säger om SDs resultat:
    ”Det är synd för det kommer att göra deras väljare besvikna. SD lever på människors rädsla och misär och uppenbarligen finns det många som människor som är oroliga för framtiden”

  3. Kul att höra alla stammande, harklande bortförklaringar i rännstens-tv nu på morgonen…. Lena Melodin mer eller mindre kissar ju på sig…. pressad av sin knäckta side-kick

  4. Tendensen är tydlig, men skulle alla SD röster medverka så skulle resultatet bli uppåt 30%. Många litar inte på sekretessen vid tel intevjuer.

  5. Snart 20% men 20% av svenska folket är inte rasister. På tiden att övriga partier börjar lyssna på SD eller skall vi hoppas att de inte gör det. I så fall kommer Jimmys utsago om att SD kommer att bli störst innan sommaren.
    Det finns ingen handlingskraft i övriga partier och det har svenska folket noterat. Fortsätter det här hamnar vi snart i avgrunden. Vår kultur och traditioner kommer snart att suddas ut. Snälla Jimmy rädda det som räddas kan

    • Det är ju bevisat att det inte finns något parti innom 7-klövern som är kapabla att styra Sverige. Om det nu är så att inte SD heller är det så finns det inget hopp för Sverige p.g.a. att det inte finns något parti i riksdagen som kan bilda regering.

  6. Käns väldigt bra. I dag tvingades SCB den rosenbard styrda oponions institutet.Ge SD 19,9 % tror att verkligheten ligger på minst 30 % för (SD) och endast 17- 18 % för muslimpartiet sossarna

  7. Och allt fler ”vågar komma ut som Sverigedemokrater”…. allt medan vänstertwittermaffian och rännstensmedia skriker att ”vardagsrasismen” har skapat ett debattklimat med ord som de aldrig hört förr…. ja, dessa ord är folks ärliga mening och inte förskrämda framtvingade bekännelser under hot – något som tidigare var fallet.

      • Ha vi inte åsiktsfrihet i Sverige? Varför måste jag döljer mina politiska åsikter? Sverige ha blivit like demokratisk som Hitler Tyskland DDR, Sovjet Unionen, China, Cuba, N. Korea mm.
        Komma ut med……., med vadå att jag är en människa som kan tänka själv?

      • Kurt – många vågar inte ens erkänna för sin partner att de röstar SD…

Kommentera