Fler asylsökande medför hot mot nationella säkerheten

INVANDRING. ”Risken för våldsamma hatbrott har blivit större i Finland i och med det ökade antalet asylsökande och de invandringsfientliga stämningar det här har skapat”, bedömer Skyddspolisen.

Många asylsökande kommer från områden där det förekommer radikalism, vilket kan öka intresset för våldsam extremism också i Finland, säger Skyddspolisens chef Antti Pelttari.

Bland dem som sökt sig till Finland finns enskilda individer som kan ha kopplingar till våldsamma grupperingar, säger Pelttari.

Dessa individer och grupperingar kan enligt Skyddspolisens bedömning vara redo att utföra våldsaktioner.

Krigare finns redan i landet

Inrikesminister Petteri Orpo (Saml) bekräftar att det bland de asylsökande finns några som misstänks ha deltagit i terroristverksamhet. Om det finns bevis för sådan verksamhet beviljas inte asyl.

Bland de asylsökande kan det också finnas personer som är mottagliga för extremislamistiska ideologier eller som försöker radikalisera andra.

Vidare finns bevis för att personer från Finland har rest till bland annat Irak och Syrien för att kriga.

– Vi har information om att omkring 70 personer rest härifrån till Syrien och Irak. Största delen av dem har rest för delta i kampen som medlemmar av terrorgrupper, säger Pelttari.

Skyddspolisen uppger att 15 personer som rest från Finland till Syrien har omkommit och att 20 har kommit tillbaka till Finland efter att ha varit i Syrien.

Finska motståndsrörelsen aktiv

Samtidigt har Skypo redan observerat att aktiviteten bland dem som motsätter sig fler asylsökande har ökat. Exempelvis har Finska motståndsrörelsen startat en kampanj mot asylsökande och nya flyktingförläggningar.

– De har aktiverat sin verksamhet de senaste veckorna och månaderna i samband med den ökade invandringen till Finland.

Skyddspolisen offentliggjorde på tisdagen bedömningar över hot mot den nationella säkerheten.

-Pettersson noterar att finnarna har en lite annorlunda och mer realistisk ställning till massinvandring än den naiva och godtrogna sjuklöverna som skyller på allt och alla utom sin egen politik…

Yle.fi

4 thoughts on “Fler asylsökande medför hot mot nationella säkerheten

  1. Sedan ett par dagar tillbaka har jag börjat räkna hur många nya parasiter som är parkerade på Malmö C varje dag och idag som alla andra kvällar fick jag det till runt 120. Plus ett par muslimska tjuvar i cykelgaraget. Idag var det inga poliser på plats. Igår var det 8 stycken ”poliser” som stod i en ring mitt på Malmö C. Jag antar att de behövde kollektivt pumpa upp det lilla självförtroende de har. Medan poliserna hade sin gruppövning var muslimerna i full färd med att snatta och stjäla.

Kommentera