”Dalmas” kan ha tagit körkort åt 40 personer

INVANDRARBEDRÄGERIER. I dag kör han taxi och buss i Borlänge som 27-åring. Men i augusti greps mannen i Gävle som 24-åring då han kom för att avlägga körprov. Sedan dess utreder flera myndigheter vem mannen är och om han kan ha kört upp för körkort i upp till 40 olika identiteter. – Vi har misstankar om åtminstone tio, säger Jan Barck vid Borlängepolisen.

Som 27-åring är mannen välkänd hos körskolor och hos Trafikverket. Under senare tid har han avlagt ett 40-tal prov för olika sorters kompetens. Han var så engagerad och ständigt återkommande att bara det väckte misstankar om att inte allt stod rätt till.

Karl-Erik Andersson, ansvarig för förarprov på Trafikverket, berättar: – I augusti fick vi veta att en okänd kille skulle avlägga prov i Gävle. Jag skickade dit en av våra inspektörer som känner den här killen väl. Jodå, det var han som kom. Men då var han född 1991. Så vi slog larm och han blev sittande i häkte något dygn.

Avslöjandet ledde till en närmare granskning av vem 27- eller 24-åringen var. Han visade sig vara invandrad två gånger med olika identitet. Båda gånger hade han för Migrationsverket intygat att han var den han påstod. Han hade i båda identiteterna avlagt förarprov för kvalificerade kompetenser.

– Nu säger han att 91-identiteten har emigrerat och att han är 87-an. Så vitt jag vet kör han taxi i Borlänge och buss åt Dalatrafik, säger Karl-Erik Andersson.

Läs mer på Dalademokraten

-Pettersson säger att så går det när vi har noll koll på vilka som kommer hit och söker asyl…

10 thoughts on “”Dalmas” kan ha tagit körkort åt 40 personer

  1. Jag har sett hur muslimerna åker från ett and till ett annat och söker ”asyl”. De kan göra det för att när de ska registrera fingeravtryck blir de hetsiga och aggressiva och då viker sig ptrasken vars uppg. det är att ta fingeravtrycken…och därmed gör man det möjligt att få pass och bidrag i flera olika namn. Tack Löfven…jag förstår inte vem som röstar på en obildad vilde och alkoholiserad bastard.

  2. Två identiteter innebär säkerligen fyra pass två svenska och två MENA!

    Bidragsmässigt kan det innebära dubbel dagpenning och dubbla etableringsbidrag!

    Hen verkar ju också vara driftig och arbetsvillig och dessutom utan skrupler borde ha en lysande framtid, oavsett var hen bosätter sig!

    Påminner om driftiga entreprenörer från Libanon på sjuttiotalet, de gjorde sig omöjliga i Libanon genom att göra affärer mellan nord och syd. Dubbla personhandlingar som visade att man tillhörde området där man vistades för tillfället! Brukade sluta med döden om det upptäcktes eller så flydde man till Sverige eller Kanada! Självklart flyktingskäl! Detta vansinne är ingen nymodighet, utan vansinnet har pågått så länge ordet asyl funnits!

    Driftigheten kanske gör att han söker asyl i Sverige ytterligare några gånger. Fast det vore ju smartare att söka asyl i något annat EU-land, risken för upptäckt är ju fullständigt utesluten!

    Då kommer vi till den avgörande frågan är hen den ende som sökt asyl flera gånger och fått det beviljat?

    Borde inte Sveriges gränser stängas och enda möjligheten att ta sig över gränsen är fullständig registrering pass, fingeravtryck och DNA? Sverige är inget transitland!

  3. Minst 2st identiteter, men hur mycket har han då fått ut i bidrag? Är inte detta grovt bedrägeri och varför är polisen så ointresserade av att utreda denna råtta?

  4. Och likadana ser de ut hela bunten. Bunta ihop alla 40 och sätt dem på en buss söderut, långt söderut.

  5. Vi får hoppas att det är någon av de vidriga as som tillåtit detta ske som möter någon dessa ”trafikanter” på sin bilfärd.

    Att det inte drabbar oskyldiga!

Kommentera