Sagan om Zabi Nasro från Afghanistan

INVANDRING. Frilansjournalisten Carl-Magnus Höglund passar definitivt som sagoberättare men som seriös journalist går det inte att ta honom på allvar. Carl-Magnus skrev nyligen en saga i Göteborgsposten som handlar om ”Zabi Nasro Ashoori och var 15 år när han flydde från Afghanistan.

I bagaget hade han en dröm: att få bo i ett land utan krig, utbilda sig och arbeta med IT. Men vägen dit är lång och svår. GP har följt honom under fem månader i det nya landet.
Zabi är en tusentals ensamkommande ungdomar som kommit till Sverige i år” och så fortsätter snyftartikeln om stackars Zabi som alltså numera är 16 år och ensam i ett nytt land.

I september 2011 såg Zabi ut som på bilden och var alltså tolv år om journalisten Carl-Magnus Höglund gjort sitt jobb, och som ni vet ska vi lita på journalister, annars kallar de oss för hatmedia.

Zabi 2011

2013 hade han blivit 14 år när han lekte med sina kompisar. Lägg märke att journalisten Carl-Magnus Höglund följde honom i fem månader när han skrev reportaget, så det är inget hafsverk.

Zabi 2013

Nyhetschefen på GP fick frågan: Hej. Vore intressant att höra era åsikter kring ert reportage om 16-årige ensamkommande flyktingbarnet Zabi Nasro som egentligen är 24 år och befunnit sig i Turkiet i flera år. Hur i helvete kan ni missa att ens kolla sociala medier innan ni gör ett sådant här reportage? Vad är agendan? Tacksam för svar. 

Hej,
Huvudsyftet med den här artikeln var inte att slå fast någons ålder utan att visa hur livet ser ut för en person som kommer som ensamkommande flyktingbarn till Sverige.

Med vänlig hälsning,

Christofer Ahlqvist
Nyhetschef på Göteborgs-Posten
Telefon/SMS: 0705-624106 Mejl: christofer.ahlqvist@gp.se

Formulär skickat från sida:
http://www.gp.se/
————————————————–
Ditt tips: https://www.facebook.com/zabi.nasro 

-Pettersson noterar att nyhetschefen inte ens kommenterar att den de kallar barn är 24 år.

Zabis resrutt var enligt honom själv: Afghanistan – Pakistan – Iran – Turkiet – Grekland – Makedonien – Serbien – Ungern – Österrike – Tyskland – Danmark – Sverige. – Alltså gott om länder att söka asyl i på vägen. Hans resa verkar ha varit full av umbäranden vilket vi kan se från bilderna nedan där han vilar ut i Turkiet. Fast Zabi verkar smartare än den så kallade journalisten, han har raderat bilder och inlägg på Facebook och hans profil på kontaktsajten för vuxna där han varit med sedan januari 2008 går inte längre att nå.

Herr Nasro berättar också att han förlorat allt på resan, givetvis allt utom mobiltelefonen. För en app på telefonen anger tider när han ska be och riktning mot Mecka. När det är dags tvättar han fötterna, använder sin röda jacka som bönematta, knäpper händerna över magen the sunni way och reciterar koranen. Efteråt bönen återvänder tankarna till hemlandet.

2015-10-21_0656 2015-10-21_0656_001

Mer på Flashback

24 thoughts on “Sagan om Zabi Nasro från Afghanistan

  1. Anmälan mottagen detta fall vad gör man ?
    ——————————————————————————–

    Skickat: den 7 december 2015 22:55
    Till: Åsa Olofsson
    Ämne: SV: Ang. anmälan till Migrationsverket

    ? Relevant i Högsta grad ! Bildbevis i massor finns ! http://petterssonsblogg.se/2015/10/27/140118/

    ——————————————————————————-

    Från: Åsa Olofsson
    Skickat: den 3 december 2015 10:39
    Ämne: Ang. anmälan till Migrationsverket

    Hej,

    En anmälan inkom till Migrationsverket från denna e-postadress den 21 oktober 2015 och i samband med detta meddelades att avsändaren önskade svar angående anmälan via e-post.

    Migrationsverket beklagar inledningsvis att det har dragit ut på tiden innan svar. Med detta meddelande bekräftar jag att verket att vi har tagit emot ditt meddelande. Migrationsverket kommer att använda sig av informationen i den mån den bedöms som relevant i ärenden som personen i fråga kan ha hos oss.

    Om du har ytterligare frågor ber vi att du vänder dig till mig eller på annat sätt kontaktar Migrationsverket. Verket kommer att svara i den mån det är möjligt med hänsyn till 37 kap 1 § offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) och andra tillämpliga sekretessregler.

    Med vänlig hälsning

    Åsa Olofsson

    Handläggare

    Migrationsverket

    Asylprövningsenhet 5

    Göteborg

    Telefon: 010-485 78 52

  2. Men vad ska vi som folk göra då? Ska vi låta allt det här hända eller ska vi ta oss ut till gatorna och demonstrera mot såna händelser?

    Ska vi prova och demonstrera och försöka göra skillnaden eller ska vi bara sitta backom dator och blir sura, medans Sverige går ner i skiten?

  3. Blir det återbetalningsskyldiga om bedrägeri konstateras?
    Det är rimligt att anta att det under deras livstid kommer att forskas fram metoder med vilka exakt ålder kan fastställas. Det finns något någonstans i kroppen som räknar. Det gäller bara att hitta det. Precis som i träd ger olika årstidsvariationer upphov till förändringar i människokroppen. Det ska ev finnas årsringar i tänder men de är inte helt lätta att se. Förvånar mig mkt om vetenskapen inte hittar ngn markör som kan kopplas till och avslöja individers exakta ålder. Detta har betydelse både inom medicin och särskilt rättsmedicin där åldersbestämning kan spela stor roll. Det finns många som skulle ha nytta av en sådan teknik. Med de kostnader som det medför för en stat när det gäller t ex de ensamkommande finns det verkligen anledning både rättsligt och ekonomiskt att kunna utveckla exakta tekniker. Kanske nåt litet protein som finns i blodet kan bära med sig info. Eller ett hårstrå. Eller lite spott. Eller sperma vars kvalitet varierar med åldern.
    Det finns säkert metoder längre fram.

    Då avslöjas den som bluffar och notan kommer väl att betalas till svenska folket?

  4. Varför inga ålderstester i Sverige när våra grannländer gör detta. Det minskar inflödet med 75 – 80%.

    Hade det handlat om svältande flickor från Afrika i 4 – 5 årsåldern hade de placerats ut i familjer. Men vem vill ta emot dessa vuxna, skäggiga kvinnohatande afghaner? De går ju t o m ut och säger att det inte får finnas tonårsflickor i familjen där de placerar ut dess ”små pojkar”.

  5. Sådana ”barn” anländer i hundratals dagligen,via Trelleborg och Bro`n…
    Varje lyckosökare kostar årligen c:a 1 miljon att underhålla ! 🙁

  6. Såg bild i hatmedia bilden skulle föreställa ensamkommande flyktingbarn! En bild på barn i fem, sexårsåldern! Efter de bilder som tidigare florerat så har det ju handlat om skäggbarn i åldern 22 – 45 år som avbildats! Det var ju inte så lyckat eftersom att svenska folket inte är helt dumma i huvudet, de med suntförnuft i behåll såg ju direkt att det här med ensamkommande flyktingbarn var en sanning med modifikation! Skäggiga fullvuxna män och inte en enda kvinna så långt ögat nådde! Det är de fullvuxna männen som utgör den största delen av de ensamkommande flyktingbarnen!

    Bilden ska självklart vilseleda svenska folket att tro att det är små ensamkommande flyktingbarn i åldern fem, sex år som kommer!

    Det är rent bedrägeri mot läsarna att publicera bilder som inte har den minsta verklighetsförankring! Det är ju klart med minskande upplaga så blir väl vilka medel som helst acceptabla för att få igån upplageökning!

  7. Nyheten i sig är vad den är. Felet är att svenska folket är så gruvligt hjärn- och ryggradslösa att de sväljer skiten som sanning och öppnar sina stjärtan ännu bredare.
    Det betyder förvisso inte att man teoretiskt sett i en annan verklighet möjligtvis borde lobba ett tjog molotovs på tidningar som aktivt sprider osanningar på detta sätt och sedan patetiskt försöker slå bort ifrågasättning.
    De ljuger alltså folket rakt i ansiktet och skiter i att be om ursäkt i efterhand.

    Så ser reaktionen ut när det enbart är propaganda som styr ”informationen”

    • Men varför i H—te finns det en enda som köper skiten?
      Utan kunder dör ju lögnblaskorna, det är inte lönt att vänta
      på att dom bättrar sig, dom går hellre omkull än att medge
      att dom hela tiden betett sig för jävligt mot läsarna!

      • ”Tony”
        Du har ju så rätt!
        Dock måste vi ta hänsyn till att även bland Svenska folket gäller statistikens grunder; att 50% är dommare än genomsnittet.
        D.v.s. det finns ett stort underlag för försäljning an tidningar.
        Den gruppen klarar inte av att förstå vilken katastrof vi står inför.
        Tyvärr är det nog så att denna grupp också stödjer den regering vi lider av för tillfället.

        Jag är rädd! — för att det kommer att dröja för länge innan
        ”den lägre gruppen” inser vilken framtid vi går mot!

  8. Ljugarmännen kommer i horder och godhetsapostlarna ställer enigt upp för att hjälpa de fattiga, eländiga stackars ensamma barnen, när skall skattebetalarna vakna och inse att de är grundlurade. Vilket arv de lämnar över till sina barn och barnbarn…

  9. Lika löser lika.

    Avtala med Putin om att inrätta träningsläger i lämpligt format för att ålderstesta dem. Provocera fram situationer där dessa via grupptrycket inte kan avstå från att avslöja sin ålder. De kommer att kunna plockas som mogna bär.
    Undrar om inte Putin är bättre på att hitta anhöriga än vad EU tycks vara?

    • Tack !! Jag har länge undrat varför det heter ”ensamkommande flyktingbarn” ????
      När man hör deras ”önskemål” så säger de att de vill att deras familj ska komma till dom !!!
      Säger inte det en del om familjens heliga allians ???

    • Vaddå? – Träningsläger!
      De är väl redan fulltränade – av ISIS!
      Och vi, dumskallar, tar emot dessa tränade, hjärntvättade, muslimska krigare, vars enda uppgift är
      ”att ta äver världen, inte delar av den utan hela” (koranen).
      Vi tar emot dem med öppna hjärtan
      och öppna armar
      (symbolen för att vi inte tänker försvara oss)
      och öppna plånböcker
      och vi ställer våra döttrar till förfogande för våldtäkt.
      Svenska flickor och kvinnor är ju attraktiva för de går inte
      klädda i säck och skynken.
      RÄDDA SVERIGE OCH VÅRA KVINNOR!

      Jag är rädd!

  10. Varför valde då inte journalisten ut ett ensamkommande barn på 5 år som deras bilder till samhällsmedborgarna föreställer?

    Om och om igen får samhällsmedborgarna se bilder på väldigt små barn i texter om ensamkommande barn som flytt för sina liv.Vilken vuxen som helst vet att så små barn aldrig skulle kunna resa själva.

Kommentera