Kjelle är förbannad

Kjell Bergqvist är förbannad….igen och även denna gången handlar det om Sveriges extrema asylpolitik.

Bergkvist tycker inte att Sverige är tillräckligt generöst mot de riktiga flyktingar och lycksökare som anländer landet i tiotusentals. Så här sa han under gårdagens artistgala:

”Löfven och de andra som har ansvar här, de gör ingenting. De har inte spenderat en enda krona. De kunde lika gärna gå ner på Centralstationen och pissa på de här flyktingarna”.

Stefan Löfven som glassar runt i New York bland idel storheter, kunde inte bemöta anklagelserna och i Löfvens ställe svarade hans presskontakt att Bergqvist påstående faller på sin egen orimlighet. Här har Stefan Löfvens presskontakt alldeles rätt, för…

…hela 40 miljarder är avsatta i budgeten för området migration/integration under nästa år. Den summan är dessutom framtagen efter att Migrationsverket i sin vårrapport förkunnade att antalet asylsökande skulle minska ned till 60-65 000. Nu vet vi att antalet asylsökande kommer att slå ett nytt och gigantiskt rekord i år (har talats om 200 000) och förmodligen under många år framöver och då begriper även den mest imbecille att en budget på 40 miljarder inte räcker särskilt långt. Kjell Bergkvist kan nog sova gott med beskedet att vi skattebetalare kanske lägger mer pengar på de asylsökande än något annat lands skattebetalare.

Dessutom har vi den här mycket talande statistiken från 2014…

1

Skärmklipp

Sverige är överlägsen Europamästare Kjelle, så du kan sova tryggt i vetskap om att inget annat land tar emot så många riktiga flyktingar och lycksökare per capita som vi i Sverige.

Kunskap är inte Kjell Bergqvists adelsmärke och det är nog något som kännetecknar merparten av de kändisar som nu ställer upp och propagerar i migrationsfrågor.

Bergqvist själv växte upp i ett arbetarhem i en av Stockholms förorter. Efter att reglerats från skolan och missbrukat alkohol i unga år, blev teatern hans räddning och resten av hans karriär känner vi till. Vissa rolltolkningar han gjort har varit suveräna, andra rent pinsamma. Nu har han uppenbart slagit sig in på politiken och i valrörelsen 2014 gjorde han en reklamfilm för Feministiskt Initiativ. Frågan är om inte Bergqvist borde hålla sig på scenen och inte öppna käften i frågor han inte behärskar.

Bergqvist går det numera ingen nöd på. I det svindyra Hammarby Sjöstad har han numera, inte en utan två lägenheter. Den stora har et gigantiskt kök enligt honom själv och en helt underbar terrass med fantastisk utsikt. Dessutom har han köpt en tvårummare inte långt från hemmet.

Utöver de svindyra bostäderna i Hammarby Sjöstad, har Kjelle byggt ett drömhus i Thailand och varje år gör han dessutom minst tre resor som vanliga medborgare bara kan drömma om. Fiji, Australien och Hawaii är bara några resmål han klarat av under 40 års resande.

Dessutom går det ganska bra för hans bolag, Kjell Bergqvist film och teater AB

Förövrigt anser jag att Stefan Löfven ska avgå och ta resten av den feministiska regeringen med sig.

22 thoughts on “Kjelle är förbannad

  1. Kjell Bergqvist kanske ska kolla upp varför 8,4 miljarder är mer än 40 miljoner.

    Det är vad Sveriges regering tar bort i år, av biståndspengar från de allra fattigaste i världen, för att enbart föra över till ett relativt litet och betydligt mer välbeställt antal asylsökande i Sverige.

    Så dessa 40 miljoner är en piss i havet, om vi nu ska prata om solidaritet och vad dessa 8,4 miljarder hade gjort för nytta.

    Att Kjell inte vet vad solidaritet är förstår man, när man hör hans skitsnack och hur han fjantar runt som det värsta ego.

  2. 40 miljoner är ca 4:-/svensk

    40 miljoner är vad 10000 tiggare kan skramla ihop på 2 dgr givet 250:-/tim i 8 tim. Räknade jag rätt?
    250×8=2000/dag/tiggare
    2000×10000=20000000/dag/10’tigg
    2 där ger 40 miljoner

    Men sverige har nog ”bara” 5000 tiggare vilket gör att det tar 4 dgr för att få ihop vad galan gav.

    Och betyder detta att eftersom pengarna satsats på annat kommer tiggarna nu att behöva svälta i 4 dgr.

  3. Kjell Bergqvist och hela galan lyckades samla in knappt en promille av vad bara mottagandet kostat för Sverige. (Allt försörjningsstöd etc ingår inte.) I princip måste de ha nästan tre galor per dag 365 dagar om året för att komma upp i nivå med vad bara flyktingmottagandet kostat per år hittills. (Och kostnaderna stiger kraftigt.)

  4. Kjelle kan väl ta med sig ”flyktingarna till sina två hus i Thailand nästa gång han åker på semester.

      • Har du fått dina permanentboende papper går det alldeles utmärkt att äga både hus och bil.

        Att du sedan inte bor permanent är en annan sak. Lotta Engberg med flera äger hus i Thailand.

  5. Kjelle – du kan väl göra en turné till de länder som enligt kartan ligger hyfsat långt efter Sverige i mottagande. Ta gärna med dig Henrik Schyffert och Henrik Arnstad så gör ni nog en riktig braksuccé. Är det en slump att både Schyffert och Arnstad heter Henrik?

  6. Vad egentligen hindrar Kjell Bergkvist att lägga pengar på att hjälpa dem som är i nöd istället för att köpa fastigheter här och där?
    Samma sak med Malena Ernman, Henrik Shyffert mm…
    En mörkhyad baskettrna i USA ( om jag minns rätt) skickade till välgörenhet ca sin årliga lön ( ca 80 miljoner).
    Begriper inte, vem hindrar de svenska kändisarna göra samma sak istället för att anklaga de andra inte hjälpa?
    Hycklare hela bunten…
    Så vanligt just i Sverige…
    Man lever inte hur man lär…
    Man bör hålla käften istället…

    • Det är likadant med allt tiggeri i massmedia. Titta på hjärt-lung-fonden. De miljonärer som sitter i TV och tigger åt dom skänker nog inte ett öre själva (om dom gjorde det skulle det stå stora rubriker i tidningarna). Det är samma sak här. Istället för att som vanligt gå arbetslösa så gjorde dom en gala och SVENSKA FOLKET gav ett antal miljoner, INTE DOM.
      Jag är övertygad om att de pengar dom i vanliga fall skulle få fick dom här också, dessa människor gör inget gratis det skall ni inte tro.

  7. Varför är han så ointresserad av att ta reda fakta?

    Om han gjorde det så skulle han bli helt chockad över vad det kostar och hur mycket pengar det spenderas att byta ut ursprungsbefolkningen.

  8. Inte många artister lever i verkligheten . Verkar som dom tittar genom en strut och därmed inte kan se vad som händer runt om kring sig. Så även vissa andra kulturknuttar och journalister.

  9. Folkutbytesambassadörer: kommer inom en snar framtid att vara en titel som förknippas med femtekollonare och folkhatade.

Kommentera