34 000 hemlösa i Sverige får ingen hjälp med bostad

BOSTADSBRIST. Enligt Socialstyrelsens senaste beräkningar från 2011 finns det 34 000 hemlösa i Sverige. Bostadsbrist är ett faktum i en majoritet av Sveriges kommuner. Tuffast är situationen i landets storstadsregioner där både unga och gamla har svårt att hitta en långsiktigt hållbar boendesituation. 34 000 har troligen blivit betydligt högre idag eftersom situationen på bostadsmarknaden inte blivit bättre. 

Idag lever 1 500 personer som är över 65 år i hemlöshet bara i Stockholmsområdet. Den siffran kan komma att stiga markant om inget görs, inte minst eftersom andelen medborgare som är 65 år och äldre förväntas öka från 18 till 24 procent.

-Pettersson undrar hur detta kan pågå år efter år? Samtidigt som staten med hjälp av kommuner och andra krafter trollar from tusentals platser för invandrare kan samhället inte ordna boende för landets svenska hemlösa?

Staten diskriminerar ursprungsbefolkningen till förmån för de nyanlända…

7 thoughts on “34 000 hemlösa i Sverige får ingen hjälp med bostad

  1. Många ideella organisationer har försökt ställa upp för de hemlösa. Men för några år sedan kom tiggarna. Vips så la de beslag på klädinsamlingar, soppkök och värmestugor. Av någon anledning är de mindre blyga att ta för sig.

  2. Detta har jag försökt uppmärksamma i olika insändare men alltid fått till svar att det görs så mycket för de hemlösa så. Undrar när SVT m.fl. tänker visa samma enorma engagemang för dessa människor? Nej då är det viktigare att krama flyktingar! Det är avskyvärt att se det!

  3. 34000 är lika många som de ’ensamkommande’ som årligen får lyxliv i Sverige.
    (Kommer 100 om dagen nu x 365 dar)

  4. En bostadslös människa i Sverige är en infödd Svensk,
    alla invällare har tak över huvudet. Jag betraktar våra politiker
    som ett djur där man brukar hålla en morot framför dem för
    att få dem att röra sig,detta djur har dock fyra ben , politikerna
    bara två, men i övrigt är likheten slående!

  5. Helt otroligt. Hur många invandrare är bostadslösa? Troligtvis väldigt få då dessa får förtur. Ta hand om svenskarna först… och sedan kanske en viss invandring.

Kommentera