Dom i systemhotande invandrarbedrägeri

INVANDRARBROTTSLIGHET. I dag kom hovrättsdomen i den omfattande härva som gäller fusk med assistansbidrag i Södertälje. Samtliga 34 som dömdes i Södertälje tingsrätt döms också i hovrätten för delaktighet i mångmiljonbedrägerier mot Försäkringskassan. 

De två huvudåtalade döms till fängelse i 6 år respektive 5 år och 6 månader. För den sistnämnde innebär det en straffskärpning med 9 månader. Huvudmännen är bolagets två ägare.

Rättegången i Assistanshärvan kostar 300 miljoner

Läs gärna om invandrarklanerna och maffian i Södertälje, det är ingen lek

Daniel Åhlander förtjänar några extra ord. Han har skulder till staten på drygt 58 miljoner på grund av brottsliga aktiviteter. Dessutom har han varit aktiv i Folkpartiet men vi ser inga rubriker om folkpartist döms…det är tydligen skillnad på FP och SD i journalisternas ögon.

TIDIGARE 2014-06-17. 34 av 35 åtalade döms i den stora assistanshärvan. 20 av dem får fängelse. De två huvudmännen och ägarna till bolaget får båda fängelse, i sex år respektive fyra år och nio månader.

Domen i målet, som pågått i omkring sju månader, rör grova bedrägerier och grova bidragsbrott mot Försäkringskassan på omkring 29 miljoner kronor.

34 av de 35 åtalade döms, varav 20 personer får fängelse på mellan ett och sex år.

13 personer får villkorlig dom och böter. Försäkringskassan får skadestånd på drygt 26 miljoner kronor. Den gigantiska härvan har krävt stora polisinsatser i polisens Tore 2-insats. Dessutom har försvarskostnaderna för de åtalade nått nästan 100 miljoner kronor.

De flesta åtalade har varit anställda i Elma, och de flesta har inte utfört något assistansarbete alls, arbetat mindre antal timmar eller på andra tider än vad företaget uppgett till Försäkringskassan. I viss omfattning har det även förekommit svarta löner.

Ägarna till bolaget, som varit de två huvudåtalade i målet, fälls för ett stort antal grova bedrägerier, grova bidragsbrott och grova bokföringsbrott. En av huvudmännen döms även för grov urkundsförfalskning.

De två huvudmännen får båda fängelse, den ena får sex års fängelse, medan den andra till fängelse i fyra år och nio månader.

Skadeståndet till Försäkringskassan på 26 miljoner kronor kommer att delas enligt domen mellan samtliga dömda i målet. De två huvudmännen får också näringsförbud under sju år.

-Pettersson undrar hur Myten ska räkna hem detta ”försvarkostnader 100 miljoner”, till det kommer åklagare, vakter, utredningar, nämndemän, poliser, tolkar osv, osv, troligen kommer det att kosta 300 miljoner innan detta är klart plus allt mänskligt lidande de orsakat…de nu dömda och de andra i Södertäljes invandrarmaffia hotar hela vårt välfärdssystem och Södertälje är bara en av många städer…

TIDIGARE 2013-09-13. De 35 personerna som åtalas i assistanshärvan är…

På tisdagen väcks åtal mot 35 personer för grova bedrägerier i den så kallade assistanshärvan. – En oerhört krävande utredning, säger Johan Thornberg, biträdande chef för polisens Aktionsgrupp Stockholm.

Den 6 november i fjol slog polisen till mot ett flertal personer med koppling till bolaget Elma Assistans i Södertälje, misstänkta för grova bedrägerier och fusk med assistansersättning.

Under utredningen har antalet misstänkta växt och i dag väntas 35 personer åtalas för grova bedrägerier varav två huvudmän. Ytterligare tre åtalade är efterlysta, och har lämnat landet – däribland en tjänsteman som jobbade med den kommunala assistansverksamheten. Enligt Johan Thornberg jobbade han samtidigt som assistent till en av brukarna på Elma Assistans och misstänks där för bedrägeri.

Förra veckan stängdes även en chef av på Södertälje sjukhus, även hon misstänkt för inblandning i härvan. – Vi hade aldrig kommit så långt om vi inte hade jobbat så nära samman med Försäkringskassan, Ekobrottsmyndigheten och åklagarkammaren, säger Johan Thornberg, biträdande chef för Aktionsgrupp Stockholm som hållit i utredningen.

-Pettersson ser att media inte vill tala om sanningen som vanligt, att vi kommer att hamna i Mellanösterns kultur och bidragsutnyttjande. De hånskrattar åt lättlutade svenska,

Namnen nedan, åtalet är på 222 sidor och många, många miljoner. Fan jag lägger ut det så kan ni läsa själva. Kom ihåg att ingen är dömd.  B2700-13_Ab930

Det är idel ädel adel från mellanöster, vinstmaskiner med ett och annat svenskt inslag.

  • Affan Assali, 1971
  • Daniel Åhlander, 1970
  • Albeto Yürekci, 1972
  • Malin Yürekci, 1973
  • Süleyman Halef, 1981
  • Denisé Yürekci, 1991
  • Lukas Halef, 1987
  • Johnathan Halef, 1986
  • Tomas Altunkaynak, 1976
  • Magdalena Yaecoub, 1979
  • Fahme Yaecoub, 1958
  • Birgitta Larsson, 1951
  • Emanuell Bargalle, 1951
  • Ala-Eddin Assali, 1974
  • Shireen Almazraáwi, 1982
  • Ruba Alassali, 1984, tolkbehov på arabiska
  • Rashed Assali, 1974
  • Leif Jonsson, 1939
  • Eva-Lena Laumola, 1963
  • Emma Frickner Kapfält, 1985
  • Linnéa Frickner, 1990
  • Anna-Kain Frickner, 1964
  • Camilla Åhlander, 1974
  • Rolf Åhlander, 1944
  • Moriss Boghos, 1965, tolkbehov på arabiska
  • Amer Baraq, 1965, tolkbehov på arabiska
  • Najia Baraq, 1976, tolkbehov på arabiska
  • Mahmoud Yakoub, 1970, tolkbehov på arabiska
  • Deema Alkhddouja, 1987, medborgare i Syrien med tolkbehov på arabiska
  • Yaser Dakhallah, 1972
  • Randa Saleh, 1983
  • Johan Melkemichel, 1959
  • Roy Melkemichel, 1977
  • Hellen Melkemichel, 1987
  • Maria Barsoum, 1981

Tidigare på Petterssons HÄR.

20 thoughts on “Dom i systemhotande invandrarbedrägeri

  1. Att vara ”folkpartistisk storbrottsling” har sina fördelar, man blir INTE omnämnd i Expressen. Inte ens i AB.

    I SVT får man benämningen , ”40-årige Nyköpingsbo”.

    Så alla 40-åriga Nyköpingsbor , var på er vakt , för media pekar ut er.

    Hade man även lagt till 40-årig folkpartistisk Nyköpingsbo , så kunde man ju ha riskerat att ha pekat ut den skyldige.

  2. Camilla Åhlander, 1974
    Rolf Åhlander, 1944

    Skulle inte förvåna mig om dessa var inblandad i ekonomi och bokföring. Det brukar alltid vara svenskar på ”strategiska” positioner som ”kan” systemet.

    Det vet muslimerna/araberna!

  3. Och över alltihopa ekar Reinfeldts ord tack för att ni valde Sverige. Vore det inte på sin platts att upplysa invandrarna om att så här bär vi oss inte åt i Sverige. Dom har förstört för invandrare som vill bli en del av Sverige, låt dom få veta det.

  4. Kanske blir billigare att strunta i att sätta dit dem.
    Inför även självbetjäning på försäkringskassan.
    Sådana här småsaker är att jämföra med snatteri.
    Kan man inte bara lägga alla skatteintäkter i en stor hög
    Och låta de som behöver hämta några grabbnävar?
    Vi är ju alla sållidariska människor eller hur?

    Jada, jada.

    • Det som fungerade i det homogena Sverige.Fungerar inte med folk som har växt upp i korrupta samhällen, det är ju självklart för normalt tänkande människor.

  5. Samiyah M Warsame jobbar på migrationsverket och hyllar ”svenska” jihadister och is-krigare på sin Facebook-sida.

  6. Kommer de dömda söka skuldsanering!?? I Sverige är allt möjligt – även det omöjliga… Det ”fina”med Sverige är att alla ska få möjlighet t en andra chans, gäller det även adeln från Mellanöstern som blåst Staten på denna ofantliga summa o kostat därutöver flera hundra miljoner? Märkligt är också att merparten av brukarna (sjuka) också är adel från Mellanöstern, har de inte fått mjölk under sin uppväxt…?

  7. Rättstaten som den var känd tidigare finns inte längre.
    Därför finns det bara en utväg som skattebetalare och brottsoffer. Att i möjligaste mån anpassa sig till det nya otrevliga samhället. Skaffa sig skydd av olika slag ex. överfallsspray se till att man kan försvara sig hemma m.m. Undvik att ha pengar så att myndigheterna kan roffa åt sig.

    • Rättsstaten har blivit PK och domarna är mer rädda om sin karriär. Återinför tjänstemannaansvaret som gav en rakryggad ämbetsmannakår.

  8. Det är ju intressant att media bedriver en kampanj MOT att socialtjänstemän ska kunna kontrollera bidragsfusk – ivrigt påhejade av JO.

    –o o–
    Socialtjänsten gick oanmält hem till en man som sökt socialbidrag – för att ta reda på om han delade säng med hyresvärdinnan. ”Jag kände mig tvingad att släppa in dem”, säger mannen. Nu får kommunen kritik av JO.”

    JO riktar kritik mot kommunen. Myndighetens utredning visar att handläggarna verkade vilja överraska mannen genom att göra ett oanmält hembesök. Men enligt JO är denna typ av besök godtagbara endast i undantagsfall, exempelvis i en nödsituation.

    Därför var det oacceptabelt att göra ett sådant besök bara för att man ifrågasatte uppgifterna som mannen hade lämnat om sin boendesituation. Det fanns en stor risk att mannen kände sig tvungen att släppa in socialsekreterarna. Istället borde man först ha diskuterat hembesöket med honom i lugn och ro. Handläggarna har därför inte visat mannen ”den respekt för hans självbestämmanderätt och integritet som ska prägla socialtjänstens verksamhet.”

    http://www.hd.se/lokalt/helsingborg/2015/07/21/socialsekreterare-spanade-i-fonster/

    • Det finns invandrare på socialtjänsten också. De behandlar svenskar som de behandlar varandra, där man ljuger och stjäl. De kollar inte ens upp, bara fantiserar om förhållandet. Här gjordes något iallafall. Men det är bara början, vi kommer att få se ännu mer när vi tar in menafolk på våra myndigheter mer och mer. Det hjälper anhöriga på häkten och fängelser. De gör olagliga slagningar i register, för att hjälpa ”kosinen” eller ” broschan”. Osv osv Sverige ska tömmas på pengar, det har ju t o m våra politiker bestämt sedan länge. Domstolarna har jobb framöver.

  9. Vi har ett allvarligt systemfel när inte denna kriminalitet upptäcktes och åtgärdades långt tidigare.

Kommentera