Säpo grep misstänkt rekryterare till IS

ISLAM. Säkerhetspolisen gjorde under måndagen tillslag i Örebro, mot misstänkt rekrytering avseende terrorism. Förundersökningsledare och åklagare Ronnie Jacobsson har fattat beslut om husrannsakan och anhållande. Tillslaget skedde efter beslut av förundersökningsledare och åklagare Ronnie Jacobsson vid Riksenheten för säkerhetsmål.

Har du tips om terrorrekrytering i Örebroområdet uppmanar vi dig att ringa 010-568 70 00 eller skriv till oss på Säkerhetspolisens tipssida.

Säkerhetspolisen har en tydlig bild av att det pågår radikalisering och rekrytering i Örebro. Tillslaget är en del i insatsen som görs mot den lokala rekryteringen. Säkerhetspolisen ser att det finns kopplingar till moskéer i Örebro och Eskilstuna. Moskéerna har fungerat som samlingspunkt. Rekryteringen har främst skett i organiserad form på andra platser såsom kaféer och andra samlingslokaler. Vi vill poängtera att det inte är religiösa församlingar som pekas ut. Det är enskilda individers brottsliga verksamhet som står bakom rekryteringen.

Vi vill uppmana fler människor att höra av sig till Säkerhetspolisen och berätta om misstänkt terrorverksamhet, särskilt i Örebroområdet. Örebro är, efter Malmö, Göteborg och Stockholm, den stad där flest personer har rest för att ansluta sig till våldsbejakande islamistiska extremistgrupper. Det är viktigt att samhällsaktörer som kommuner, religiösa samfund och kulturföreningar står upp mot de personer som vill locka unga människor att kriga för terrororganisationer.

Att rekrytera eller uppmana till terroristbrott är olagligt och Säkerhetspolisen kommer att agera på all brottslig verksamhet kopplad till terrorism. Säkerhetspolisen arbetar varje dag med att bedöma de aktörer som ägnar sig åt finansiering, rekrytering eller andra brott som är kopplade till terrorism. Det som händer i Sverige med kopplingar till terrorism bidrar direkt till terrororganisationer som ISILS:s förmåga, i slutändan är det människoliv som står på spel.

Vi uppmanar fler människor att höra av sig till Säkerhetspolisen och berätta om misstänkt terrorverksamhet. Det krävs en gemensam samhällelig ansträngning om vi ska komma till rätta med problemet att personer ansluter till terroristorganisationer.

-Pettersson tycker Säpo är fega som påpekar att det är enskilda individer som ligger bakom verksamheten och inte de religiösa samfunden. Ynkligt, de enskilda indiverna har givetvis ett ansvar men det har de religösa samfunden och islam också…

Islam är ingen religion – det är en dödskult och ingen scoutrörelse. Det vet Säpo men de törs ännu inte kalla en spade för en spade…

11 thoughts on “Säpo grep misstänkt rekryterare till IS

  1. Det som nu sker i Sverige är självförvållad, SD och dess anhängare har varnat för den här utvecklingen som skulle komma och är en direkt följd av en helt okontrollerat asylinvandring från muslimländer.
    Allting kommer att bli mycket värre, politikerna har ingen lösning utan de åtgärder de planerar att komma med kommer att kosta pengar men leder ingenstans, ingenting till det bättre.
    Det här borde ha stoppats på ett mycket tidigt stadium det var inte alls svårt att förutse den utveckling som blivit.

    • Ett exempel när myndigheterna borde ha vaknat.
      Amun Abdullahi växte upp i Somalia och kom som flykting till Sverige.
      Hon började efter en tid att jobba som journalist för Sveriges Radio och gjorde uppmärksammad reportage som sändes i Ekot.
      Det var en ledare på en fritidsgårdi Rinkeby som värvade ungdomar till Al-Shabab en terroristorganisation som verkade till stor del i Somalia och Kenya.
      Amun anklagades för att svartmåla islam, sedan kom en oväntad kritik från SR som påstod hennes uppgifter var hörsägen.
      Amun blev helt utfryst av sina arbetskamrater där det sades att hon hjälpte SD med sådana reportage och hon fick också avsked från jobbet, fick sluta helt enkelt, därför det var politiskt obekvämt vad hon kom med.
      Senare kunde Säpo bekräfta att Amun hade haft helt rätt i sina reportage. Enligt utländsk media har många med svenskt pass fastnat i Somalia som tillhört Al-Shabab, Kenya och Somalia begärde hjälp av utländsk säkerhetstjänst för att komma åt Al-Shabab och de har bekräftat att personer med svenskt pass har deltagit i terrordåd och även dödats.
      Men sådant har inte funnits i svensk media.
      Amun flyttade tillbaka till Somalia och blev chef för en flickskola där.
      Idag är Al-Shabab utrotad i Somalia och landet har en demokratisk regering och ekonomin går uppåt och det finns en säkerhet i landet, som inte fanns tidigare.
      Somalia vidtog de rätta åtgärderna som såg till att de fick hjälp att utrota terroristerna, när de inte klarade av det helt själva.

      • Man måste inse att de här terroristerna har en ideologi och är fanatiska de tror själva på vad de gör.
        Somalia som hade stora problem med Al-Shabab förstod att en sådan organisation måste tas upp med rötterna det är som ett ogräs. Landet hade inte själv resurser att klara av det utan Kenya blev anlitad till stor del med logistik från utländsk säkerhetstjänst, de raderade ut Al-Shabab , det var inte frågan om att ge dem jobb och bostad och kanske land.
        Kenya har haft senare problem med Al-Shabab, därför de raderade ut dem i Somalia och de försöker hämnas, sedan är Kenya till stor del ett kristet land.
        Kenya har också en fördel därför Obama har många släktingar där, hans far kom från Kenya.
        När man ser till Mona Muslims planer att komma tillrätta med terrorism genom att ge dem jobb, bostad och lön är alltsammans helt verklighetsfrämmande, det är samma sak som att gödsla ogräset.
        Sverige står inför mycket stora ”utmaningar” som Löfven ofta använder, men de här problemen är självförvållade genom en helt ansvarslös asylinvandring, det kommer att bli en kriminalitet som ingen har kunnat drömma om.

  2. Två gripna av SÄPO för samröre med is. Nu börjar det falla rutna frukter från rövhålets vackra träd.

  3. Stenbock:
    Jag kom till Sverige några månader före Palmemordet. På den tiden var Sveriges existens ’ljum’, långtifrån någon idyll. Hade ingen anledning att vara imponerad, men jag var nöjd att jag slapp Ceausescus kommunistdiktatur, att mina söner skulle växa upp i ett fritt samhälle. Inte trodde jag att vi skulle konfronteras med överlägsenhet dold bakom skenbar vänlighet – en absurd skala från dumhet till arrogans. En del av mina första intryck beskrev jag i min insändare ’Demokrati då och nu’.
    Även idag grämer jag mig och ångrar att vi inte lämnat Sverige medan tid var. Ett rumänskt talesätt säger:

    ”Fie pâinea cât de rea,
    Tot mai buna-i in tara mea.”

    På rensvenska: ’Hur dåligt brödet än smakar, smakar det bättre hemma (i mitt land) än utomlands.’
    En betonad variant av ’Borta bra, men hemma bäst’.

  4. Mannen som Säpo grep och som är i 45-årsåldern, har varit anhållen i sin frånvaro (!!) sedan i fredags. Enligt kammaråklagare Ronnie Jacobsson vid riksenheten för säkerhetsmål, är mannen skäligen misstänkt för terrorbrott. Om han fälls riskerar han upp till sex års fängelse.

    Det var förskräckligt ! 6 långa års fängelse OM han fälls. Annars blir det precis som i den kända sketchen där alla, inklusive Säpo står i tacksamhet till Hennes Excellens Mona Sallahlin, a k a Mona Muslim.

    -Säpo.
    -Hej Säpo, det är ”Adam”.
    -Men hej ”Adam”! Hur är det med dig?
    -Bara bra tack! Jag vill bara informera er om att jag drar ner till IS ett tag.
    -Jaså det är dags för en vända nu igen? Har dina krigsskador läkt sedan förra gången?
    -Ja det ser bra ut. Operationen gick bra också så nu kan jag resa ner igen.
    -Vad roligt att höra. Hur länge blir du borta den här gången då ”Adam”?
    -Svårt att säga. Beror lite på vad al-Bhagdadi har för planer. Jag kan ju bli dödad och komma till paradiset också. Men vi älskar döden lika mycket som ni älskar livet och sen så har vi 72 oskulder som väntar så…
    -Jag förstår, jag förstår. Det måste vara nåt att se fram emot – hehe. Men om det krisar för dig så kan du alltid ringa till Mona Sahlin och prata av dig, det vet du. Och du är alltid välkommen hem igen ”Adam”. Har du pass, pengar och biljetter så du klarar dig nu då?
    -Ja det är lugnt. Mannen på passet är lik mig så det går nog bra. Du vet Mona Sahlin verkar ju sjysst men hon borde verkligen ha slöja på sig.
    -Varför inte burka? Hahahaha! Hrmm. Ja tack för att du ringde då och lycka till med allt. Vi kan ordna så att regeringsplanet skjutsar ner dig om du vill?
    -Tack men jag flyger hellre ekonomiklass. Hej med er!
    -Hej då ”Adam”! Hälsa oskulderna från Säpo om det skulle bli så!
    -Visst. Hejhej.

    • Mimi N:
      Vet inte hur länge du bott i Absurdistan ? (kanske redan sedan tiden Sverige existerade)
      I varje fall på gamla goda tiden,innan importverksamheten av araber,niggrar och annat pack kommit igång var landet en ren idyll.
      De brott som skedde,var så få att en tidskrift som hette
      ”Kriminaljournalen”,fick läggas ner i brist på nya brott !
      Likadant för en en bildtidning som hette ”SE” ,dåtida bristen på äventyr inom landet var också allt för få,för att fylla deras veckoblad.
      Med dagens mångkulturella samhälle,skulle dessa publikationer har skurit guld med täljknivar…..
      Dåtida småtjyvar som ”Bildsköne Bengtsson” och ”Tumba-Tarzan”,som var det mest dramatiska man kunde uppleva inom landets gränser,vore idag inte ens värda en notis i slaskmedia.

  5. Snaran runt Sverige dras åt. Allt detta har vi att tacka de förb-sk-de politiker och åsiktstyckare som styrt landet allt sedan Palmes och 68-vänsterns tid. Illa skött invandrings- och integrationspolitik omgiven av föreställningar om rasism från svenskarnas sida, om mångkulturens välsignelser osv. Ni får vad ni förtjänar, tyvärr dras en mängd hederliga människor med i djupet under er färd till avgrunden.

  6. Att rapportera till polisen om misstänkt IS-verksamhet – är förenat med dödsstraff numera i SVERIGE. Ingen, ingen kommer att våga göra detta så länge islam härskar i SVERIGE!

Kommentera