30-tal personer åtalas i omfattande invandrarbedrägerier med nystartsjobb

INVANDRARBEDRÄGERIER. Ett trettiotal personer åtalas i dag, misstänkta för att ha lurat till sig miljontals kronor från Arbetsförmedlingen och en kommun i Stockholm, skriver Dagens Nyheter. De grova bedrägerierna har skett i ett hemtjänstföretag, som med förfalskade anställningskontrakt har lurat till sig nystartsbidrag från Arbetsförmedlingen. I flera fall har det handlat om månadslöner som är dubbelt så stora som vad en hemtjänstassistent normalt tjänar.

Silva Gündüz
Silva Gündüz

Justitieminister Morgan Johansson förbereder ett samlat slag mot den organiserade brottslighetens miljonförskingring av skattemedel. En utredare får i uppdrag att stoppa fifflet via Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och Skatteverket.

De senaste åren har Sverige hemsökts av ett växande – rentav systemhotande – fiffel och fusk, enligt justitieminister Morgan Johansson.

Det var i november 2013 som den omfattande härvan kring hemtjänstbolaget Jome omvårdnad började att rullas upp av polisen.

Som ett led i polisens särskilda insats mot grov organiserad brottslighet grep polisen en lång rad personer med kopplingar till Jome, bland annat vd:n Silva Gündüz som nu suttit häktad över ett år. Namnen på några av de som häktades vid Jome Omvårdnad.

  • Silva Gündüz, född 1967
  • Meryam Gündüz, född 1991
  • Silvia Gündüz, född 1987
  • Johanna Ataseven, född 1982
  • Leyla Varli, född 1965
  • Gehan Adib Morcos Saad, född 1973
  • Mona Betros, född 1964
  • Lena Agasi, född 1980
  • Juhan Tomian, född 1982
  • Hechemi Dridi, född 1979
  • Farha Kalkan, född 1945
  • Youssef Saad Attiat, född 1941

-Pettersson tycker det är synd att varken DN eller Justitieministern talar klarspråk om att den systemhotande verksamheten bedrivs av invandrare. Det är en verksamhet som sträcker sig från krogvakter, över kommunala tjänstemän och ända in i riksdagshuset. Justitieminister Morgan Johansson tar i med ”hårdhandskarna” och tänker ”inom kort” tillsätta en utredning.

Tio häktade i hemtjänsthärva, 12-0 till bortalagat

Superbedragerskan i sagan om Södertälje

Ta er någon gång tid att titta på alla länkar i Sagan om Södertälje och fråga er varför det är så tyst om detta och ingen tar upp sammanhanget och faran med Mellanösterns klansamhälle i Sverige.

2013-11-16_1130

De hånskrattar åt oss

Om du kommer från Mellanöstern ser du med förundran på skandinavisk samhällssyn. Du kommer från ett ställe som kännetecknas av blodiga strider mellan en lång rad grupper. Så din utgångspunkt är självbevarelsedriften. Den utgångspunkten tar du med till Skandinavien. Landet som du kommer till ser ut att ligga öppet med en massa fördelar som väntar på att bli utnyttjade. Så uppstår bidragsutnyttjandet, föraktet för det nya landet och synsättet ”det ju bara är svenskarna man lurar”.

Ovanstående rader har skrivits av Thomas Gür, invandrare från Turkiet och journalist.

9 thoughts on “30-tal personer åtalas i omfattande invandrarbedrägerier med nystartsjobb

  1. Den sanna sagan om den ”riktiga” Södertäljenätverket och tantmaffian
    Hoppas de riktiga maffian åker fast, de som sitter i Stadshuset med Gilda Johansson i toppen för det är hon och hennes kompisar Paki Holvander som jobbar för mångfald som är orsaken till att detta händer. Det är tantmaffian med dessa två tanter + två springflickor Anna Flink och Kirsi Johansson som styr det riktiga Södertäljenätverket på order av maffiadrottningen nr 1, Boel Godner

  2. Hörde på radion att enbart domstolskostnaderna för detta mål skulle uppgå till 250 miljoner kronor, invandring berikar sägs det. Och advokatsamfundet håller nog med…

  3. Det här är bara toppen på ett isberg och svenska myndigheter medverkar naturligtvis i det här för att få invandringen att framstå som en framgångssaga.

    Många invandrare verkar ha en egen sedelpress i källaren eller så är de extremt duktiga på att trolla fram pengar på annat sätt.

  4. Har ni pengar på Bank eller Svensk valuta så vill jag ge ett gott råd = Växla bort den Svenska valutan. Jag tror dock inte dollarn går upp mer utan kan stå still ett tag. Euron är inte hellre så säker. De sju grovt kriminella har förskingrat Sverige och dess tillgångar, så Sverige är i kraftig nerför med allt vad som finns i Sverige. Sveas ekonomi är mångdubbelt värre än t ex Grekland och de andra fattiga länderna men ingen vill tala om det. Kanske de dumme sweden inte skulle förstå ?

  5. Det här är ingenting annat än den berycktade Södertäljemaffian.
    Det är ju alltid så att det finns inte en enda journalist med fötterna på svensk mark som TÖRS skriva något ofördelaktigt o sveriges heliga kor, med rädsla för att bli kallad rasist. Det finns inga människor som är så enormt fega som svenska journalister.
    Jag kan berätta att i Södertäljeposten skrevs en insändare om nedskräpning och jag kommenterade den med en SANN kommentar som innehöll ordet invandrarungdommar och just därför kom den inte med i kommentatorsfältet. Jag törs slå vad om att om det istället hade varit lögn och det stått SVENSK UNGDOMMAR så hade den kommit in.

  6. Invandring,en oerhörd tillgång för Sverige???
    Ja polis och domstolar har ju i alla fall fått
    betydligt mer att göra!

Kommentera