Polisen inrättar tre nya enheter mot öppenhetsbrott

BROTTSLIGHET. Tre nya enheter i Stockholm, Göteborg och Malmö ska arbeta särskilt mot brottslighet som hotar öppenheten i samhället, skriver rikspolischefen Dan Eliasson på DN Debatt i dag. För att möta näthatet planeras även ett nytt IT-brottscentrum.

– En sak är säker, vi gör en rejäl satsning på det här. De pengar som behövs för att vi ska skapa trygghet lokalt, de kommer jag se till att de finns på plats. Pengar ska inte vara det som gör att den här frågan fallerar, säger Dan Eliasson.

Hoten mot vårt öppna samhälle och våra grundläggande fri- och rättigheter känns allvarligare än på länge, skriver rikspolischefen på DN Debatt. Det är mot bakgrund av terrordåden i Köpenhamn och Paris samt den senaste tidens hot och attentat mot moskéer och synagogor som ambitionshöjningen nu kommer. Satsningen beräknas kosta 20 till 30 miljoner kronor.

En av de viktigaste uppgifterna för de nya enheterna är att ansvara för att skydda människor som utövar sin religion, medan SÄPO gör den samlade hotbildsbedömningen. Enheterna kommer ligga i Stockholm, Göteborg och Malmö, men polisen ska även satsa på att öka förmågan ute i landet.

– De här storstadsenheterna kommer naturligtvis att fokusera på storstäderna och områdena däromkring. Men vi ser också och ser till att skapa förmågor över hela landet. Om det ska leda till särskilda enheter eller om man vill använda förmågorna mer flexibelt måste regionscheferna själva bestämma, säger rikspolischefen.

-Pettersson noterar att tre nya enheter betyder tre nya chefer och tre nya avdelningar, och polisen lär inte bli fler eller få mer pengar så det blir som vanligt. Färre på fältet och fler femhjulsåkare på kontoren…

Förresten hur går det med offentliggörandet av orsaken till ”attentatet” mot moskén i Eskilstuna i julas som fick en sådan enorm uppmärksamhet och inte var något attentat utan någon som klantade till det i köket och satte eld på frityroljan som de sedan försökte släcka med vatten!!!

Muslimerna ljög om orsaken till branden och Twittervänstern gick igång…

Teknisk undersökning av moskébranden klar

Så kan det gå snickarjävel – mängder av kyrkor och kyrkogårdar vandaliseras men PK är tysta.

10 thoughts on “Polisen inrättar tre nya enheter mot öppenhetsbrott

  1. Finns inte ett enda land där multikulti härskar som fungerar, Sverige är som land en dårskap ”in absurdum” vi har ingen militär och en polis med ”bakbundna händer”, det är faktiskt kaoz i ”bråten” !

  2. Jag tycker att den ”gamle” punkaren , rikspolischefen Dan Eliasson, ska ta sig en ordentlig titt på den ” religiösa sekt”, Henrik Arnstad, tillhör och jobbar för.

    Att HENRIK ARNSTAD har problem, riktigt stora problem med att skildra verkligheten. Det kan man bara slutligen konstatera efter detta debattinlägg i Journalisten. Läs gärna och även då de efterföljande kommentarerna till inlägget.

    http://www.journalisten.se/debatt/ratt-till-yttrandefrihet-utan-hot

  3. Möjligen kan man uppfatta ”öppenhet” symboliskt. Dvs. vi SKALL vara ÖPPNA för allt som kommer UTIFRÅN, alltså andra länder. Men jag tror inte att det innebär att vi skall vara öppna för det som kommer INIFRÅN, dvs. det som baseras på vad vi ser och upplever i vår vardag och vilka slutsatser vi kan dra av det.
    DÅ är det nog så att vi skall vara SLUTNA.

  4. Det största hotet mot vårt öppna samhälle stavas islam. Så vad tänker spyan Eliasson gör åt det?

  5. Varför undantas angrepp på våra kristna anläggningar? Där har ju faktiskt flera kyrkor eldats upp. I alla andra fall är det endast HOT hittills.

  6. Men Gängvåldtäkter och grova brott mot gamla och handikappade kommer väl att nonchaleras som vanligt, eller hur Dan Eliasson?
    Där väntar nog inga större lyft, sådana saker har låg prioritet,
    dom får väl i vanlig ordning skylla sig själva när dom inte kan hålla sig hemma, då är det plötsligt slut på det öppna samhället, och
    överfall från det nya frälset och bilbränder räknas väl snart som exotiska inslag och har väl låg prioritet?

    • Öppenhet betyder att Sverige släpper in vem som helst utan att fråga vem personen ifråga är eller var han/hon kommer ifrån, eller för den delen hur många vapen han/hon har med sig.

Kommentera